Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo haluaa kehittää varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmää yhteistyössä

Jaa

Espoossa kehitetty varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmä eVaka on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden alussa. Järjestelmää on kehitetty jo kahden vuoden ajan, ja tavoitteena on saada lopputulos kaikkien kaupunkien hyödynnettäväksi. Jatkossa järjestelmää laajennetaan tukemaan entistä paremmin vuorovaikutusta huoltajien kanssa.

Espoo on kehittänyt vuodesta 2017 varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmä eVakaa, jonka v1.0 on tarkoitus käyttöönottaa vaiheittain ensi vuoden alkupuoliskolla. eVakan tarkoituksena on digitalisoida 17 000 lapsen palveluntuotannossa ja asiakasvuorovaikutuksessa tarvittavat prosessit. eVaka1.0 korvaa ne toiminnallisuudet, joita Espoo nykyisin käyttää varhaiskasvatuksen Efficassa. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus kehittää eVaka2.0, joka keskittyy kodin ja päiväkodin välisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen. eVaka2.0 sisältäisi mm. varhaiskasvatussuunnitelman ja kasvun portfolion.

Kehittämistyössä halutaan tehdä yhteistyötä

Espoo on kartoittanut kesästä 2018 lähtien aktiivisesti kaikkien kuusikkokaupunkien halukkuutta lähteä yhdessä kehittämään eVakasta avoimen lähdekoodin ohjelmistotuotetta. Espoo on ehdottanut eVaka2.0:n kehittämistä valtiovarainministeriön valmistelemaksi kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmän hankkeeksi. Neljä kuusikkokaupunkia on tulossa mukaan hankkeeseen, mikäli ministeriö hyväksyy suunnitelman hankkeeksi. eVaka kehitetään modernilla mikropalveluarkkitehtuurilla Amazonin AWS-pilvialustan päälle. Lähdekoodit ovat tällä hetkellä Espoon yksityisessä GitHub-järjestelmässä, josta ne julkaistaan avoimeksi lähdekoodiksi jos yhteishanke toteutuu.

Varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapsiperheet ovat digitaalisille palveluille keskeinen käyttäjäryhmä. Siksi on ongelmallista, että kunnat ovat jääneet nykyjärjestelmien varaan eivätkä ole pystyneet tarjoamaan lisäarvoa tuottavia digitaalisia palveluja varhaiskasvatuksen asiakkaille. eVakan myötä kuntasektorille aukeaa mahdollisuus kehittää varhaiskasvatuksen toimintaprosesseja omista tarpeistaan lähtien. 

Lisätietoja

digikehittämispäällikkö Harri Luttinen, Espoon sivistystoimi, p. 043 827 2256 harri.luttinen@espoo.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Läsåret i Esbos grundskolor och gymnasier inleds med närundervisning12.8.2020 10:01:36 EESTTiedote

Finskspråkiga grundskolor och alla gymnasier i Esbo inleder läsåret på torsdag 13.8. Eleverna i de svenskspråkiga grundskolorna börjar skolarbetet nästa veckas tisdag 18.8. Undervisningen inleds i form av närundervisning. Skolorna och gymnasierna följer Utbildningsstyrelses anvisningar om ordnande av utbildning. Utbildningsstyrelsen och övriga myndigheter uppdaterar sina anvisningar kontinuerligt. Vi följer coronavirussituationen och uppdaterar Esbo stads anvisningar enligt behov. Vårdnadshavare och studerande får mer information från skolan eller gymnasiet via Wilma.

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksena Espoon peruskouluissa ja lukioissa12.8.2020 09:36:03 EESTTiedote

Lukuvuosi käynnistyy lähiopetuksena suomenkielisissä peruskouluissa ja kaikissa lukioissa 13.8. ja ruotsinkielisissä kouluissa 18.8. Kouluissa ja lukioissa noudatetaan Opetushallituksen määräyksiä opetuksen järjestämisestä. Opetushallituksen ja muiden viranomaisten ohjeita päivitetään jatkuvasti, kun koronatilanne muuttuu. Seuraamme tilannetta ja päivitämme kaupungin ohjeita tarpeen mukaan. Huoltajat ja opiskelijat saavat lisää tietoa koululta tai lukiolta Wilman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme