Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo haluaa kehittää varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmää yhteistyössä

Jaa

Espoossa kehitetty varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmä eVaka on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden alussa. Järjestelmää on kehitetty jo kahden vuoden ajan, ja tavoitteena on saada lopputulos kaikkien kaupunkien hyödynnettäväksi. Jatkossa järjestelmää laajennetaan tukemaan entistä paremmin vuorovaikutusta huoltajien kanssa.

Espoo on kehittänyt vuodesta 2017 varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmä eVakaa, jonka v1.0 on tarkoitus käyttöönottaa vaiheittain ensi vuoden alkupuoliskolla. eVakan tarkoituksena on digitalisoida 17 000 lapsen palveluntuotannossa ja asiakasvuorovaikutuksessa tarvittavat prosessit. eVaka1.0 korvaa ne toiminnallisuudet, joita Espoo nykyisin käyttää varhaiskasvatuksen Efficassa. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus kehittää eVaka2.0, joka keskittyy kodin ja päiväkodin välisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen. eVaka2.0 sisältäisi mm. varhaiskasvatussuunnitelman ja kasvun portfolion.

Kehittämistyössä halutaan tehdä yhteistyötä

Espoo on kartoittanut kesästä 2018 lähtien aktiivisesti kaikkien kuusikkokaupunkien halukkuutta lähteä yhdessä kehittämään eVakasta avoimen lähdekoodin ohjelmistotuotetta. Espoo on ehdottanut eVaka2.0:n kehittämistä valtiovarainministeriön valmistelemaksi kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmän hankkeeksi. Neljä kuusikkokaupunkia on tulossa mukaan hankkeeseen, mikäli ministeriö hyväksyy suunnitelman hankkeeksi. eVaka kehitetään modernilla mikropalveluarkkitehtuurilla Amazonin AWS-pilvialustan päälle. Lähdekoodit ovat tällä hetkellä Espoon yksityisessä GitHub-järjestelmässä, josta ne julkaistaan avoimeksi lähdekoodiksi jos yhteishanke toteutuu.

Varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapsiperheet ovat digitaalisille palveluille keskeinen käyttäjäryhmä. Siksi on ongelmallista, että kunnat ovat jääneet nykyjärjestelmien varaan eivätkä ole pystyneet tarjoamaan lisäarvoa tuottavia digitaalisia palveluja varhaiskasvatuksen asiakkaille. eVakan myötä kuntasektorille aukeaa mahdollisuus kehittää varhaiskasvatuksen toimintaprosesseja omista tarpeistaan lähtien. 

Lisätietoja

digikehittämispäällikkö Harri Luttinen, Espoon sivistystoimi, p. 043 827 2256 harri.luttinen@espoo.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo’s recreational visions promote the utilisation of local nature as a source of mobility and well-being8.2.2023 14:21:36 EET | Press release

The aim of the recreational visions is to create an overall picture of the need for sports and recreation services and to reserve sufficient space for recreation areas in land use planning. As the city grows and becomes more dense, it is important to ensure sufficient local nature and neighbourhood sports areas in residential areas in Espoo. The recreational visions for all major districts are aimed at the year 2050, and the recreational visions for the major districts of Leppävaara, Matinkylä and Tapiola are now being completed.

Rekreationsvisionerna för Esbo främjar utnyttjandet av närnaturen som källa för rörelse och välmående8.2.2023 14:18:22 EET | Tiedote

Målet med rekreationsvisionerna är att skapa en helhetsbild av behovet av motions- och rekreationstjänster och reservera tillräckligt med utrymme för rekreationsområdena i markanvändningsplaneringen. När staden växer och blir tätare är det viktigt att säkerställa en tillräcklig närnatur och närmotionsplatser för bostadsområdena i Esbo. Rekreationsvisionerna som utarbetas för alla storområden siktar mot år 2050. Nu färdigställs rekreationsvisionerna för storområdena Alberga, Mattby och Hagalund.

Espoon virkistysvisiot edistävät lähiluonnon hyödyntämistä liikkumisen ja hyvinvoinnin lähteenä8.2.2023 14:14:04 EET | Tiedote

Virkistysvisioiden tavoitteena on luoda kokonaiskuvaa liikunta- ja virkistyspalveluiden tarpeesta ja varata virkistysalueille riittävästi tilaa maankäytön suunnittelussa. Kaupungin kasvaessa ja tiivistyessä on tärkeää varmistaa riittävä lähiluonto ja lähiliikuntapaikat espoolaisille asuinalueille. Kaikille suuralueille laadittavat virkistysvisiot tähtäävät vuoteen 2050, ja nyt valmistuvat Leppävaaran, Matinkylän ja Tapiolan suuralueiden virkistysvisiot.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätökset 6.2.20236.2.2023 11:10:12 EET | Tiedote

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä Laajalahdesta asuinkerrostalotontin sen nykyiselle vuokralaiselle asunto-osakeyhtiö Espoon Pukstaaville kauppahintaan 816 000 euroa jatkaa suunnitteluvarausta Suviniitystä T2H Espoo Oy:lle ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolle 31.1.2024 saakka entisin ehdoin varata Temotek Oy:lle liike- ja toimistorakennusten tontin Nöykkiöstä liiketilahankkeen suunnittelua varten. Varaus on voimassa 1.3.2024 saakka. Lisäksi jaosto kuuli selostuksen aiheesta Oittaan kehittäminen. Esityslistat ja pöytäkirjat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme