Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo jakaa vuosikertomuksen kaikkiin koteihin

Jaa

Espoolaiset saavat ajankohtaisen kertomuksen kaupungin toiminnasta Espoo-lehden liitteenä ensi viikonloppuna.

Kaupunki ei enää tee perinteistä, vain pienen kohderyhmän tavoittavaa vuosikertomusta.

”Haluamme tällä uudistuksella raportoida Espoon kaupungin tekemisistä suoraan veronmaksajille. Kaupunki tekee upeita asioita, joista asukkaat eivät ehkä ole vielä kuulleetkaan”, sanoo viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo.

”Kysymme maaliskuun alkuviikkoina espoolaisilta mielipidettä ja kehittämisideoita Espoo-lehdestä ja liitteestä. Kyselytulos vaikuttaa siihen, jaammeko kertomuksen ensi vuonnakin samalla tavalla.”

Kertomus ”Tarinoita Espoosta” on pikakurkistus Espoon arkeen ja kehittämiseen. Kaupungin strategian, Espoo-tarinan, mukaisesti Espoo kasvaa nopeasti mutta kestävästi. Uusia asukkaita Espoo sai 4 900 viime vuonna. Espoolaisista 16,1 prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia.

Espoon kasvu painottuu metroasemien ja Raide-Jokerin ympäristöön mutta toisaalta junaradan halkomasta Kerasta syntyy lähivuosina uusi paikalliskeskus. Asuntotuotannossa Espoo teki uuden ennätyksen, kun viime vuonna valmistui 3270 asuntoa.

Koulujen kuntoon saaminen on valtuustokauden kärkitavoite. Koulu- ja päiväkotitilojen parantamiseen käytetään seuraavan 10 vuoden aikana yli 900 miljoonaa euroa.

Virallisesti kaupungin menneestä vuodesta kerrotaan toimintakertomuksessa, jonka kaupunginhallitus hyväksyy osana tilinpäätöstä maaliskuussa ja valtuusto kesäkuun loppuun mennessä.

Espoolaiskoteihin jaettava Tarinoita Espoosta -liite on käännetty osin ruotsiksi. Siitä on tehty myös englanninkielinen versio. Molemmat ovat luettavissa verkkolehtinä osoitteesta espoo.fi/julkaisut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo, p. 046 877 1445

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme