Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo juhlii satavuotiasta Suomea sadalla kestävän kehityksen sitoumuksella

Jaa

Espoon sata sitoumusta kertovat innostumisesta ja sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Kaupungin työntekijät ja kaupunkilaiset ovat ymmärtäneet asian tärkeyden ja laajuuden ja he haluavat olla mukana tekemässä kestävää tulevaisuutta, Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell iloitsee

Espoon sata sitoumusta ovat osa kaupungin Kestävä Espoo -ohjelmaa ja laajemmin kansallista sitoumus2050.fi-työtä.

Espoo on ollut ensimmäisenä kaupunkina mukana Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa vuodesta 2015 ja marraskuun alussa sitoumuksia oli tehty 101 kappaletta.

Suomen kestävän kehityksen toimikunnan koordinoima sitoumus tähtää hyvän elämän mahdollistamiseen tuleville sukupolville ja määrittää yhteiset tavoitteet tulevaisuuden Suomelle. Yhteisöt, yritykset ja julkishallinto liittyvät mukaan omilla kestävän kehityksen lupauksillaan.

  • Espoon sata sitoumusta kertovat innostumisesta ja sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Kaupungin työntekijät ja kaupunkilaiset ovat ymmärtäneet asian tärkeyden ja laajuuden ja he haluavat olla mukana tekemässä kestävää tulevaisuutta, Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell iloitsee.
  • Juhlimme sataa sitoumusta sitoumuksen tehneiden yksiköiden kanssa valtuustotalolla 29.11., Hertell jatkaa.

Kestävä kehitys kaupungin strateginen tavoite

Espoossa tehdään työtä vastuullisen toiminnan, luontohyötyjen, päästöttömän ja älykkään energian, sujuvan ja monipuolisen liikkumisen sekä älykkäiden rakentamisen ja kehittämisen ratkaisujen näkökulmista.

  • Meille yhteiskuntasitoumus on väline Espoon kehittämisessä sosiaalisesti, ekologisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävästi. Kestävän kehityksen sitoumustyön tavoitteena on vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden lisääminen koko kaupunkikonsernissa. Espoon kaupungille sitoumukset ovat osa yksiköiden kestävän kehityksen työtä, toteaa kaupungin kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala.

Osana sitoumusta espoolaisia oppilaitoksia, yrityksiä ja yhteisöjä on pyydetty antamaan omat lupauksensa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

  • Sitoumustyö on hyvä toimintamalli jokaiselle kunnalle, toteaa Laitala.

Espoon kaupungilla etenkin päiväkodit ja koulut ovat ottaneet sitoumustyön omakseen.

  • On hienoa huomata, millaisia konkreettisia tekoja lasten ja nuorten parissa toimivat nostavat sitoumuksissaan esiin. Siellähän tulevaisuutta kasvatetaan, toteaa kaupungin sitoumustyötä koordinoiva suunnittelija Niina Järvinen.

Katso Youtube-videolta, millaista sitoumustyötä kuudessa kaupungin yksikössä on tehty. Tutustu myös espoo.fi/kestavaespoo tai etsi somesta #kestäväEspoo #sitoumus2050.

Lisätiedot

Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell, p. 050 566 6818, sirpa.hertell@vihreat.fi

Kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala, p. 043 824 5427, pasi.laitala@espoo.fi

Suunnittelija Niina Järvinen, p. 043 825 8883, niina.n.jarvinen@espoo.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme