Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo käyttää 100 000 euroa lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaan

Jaa

Espoon kaupunki sijoittui vuonna 2020 kuuden parhaan joukkoon Euroopan komission iCapital- innovaatiopääkaupunkikilpailussa. Voittosummalla kaupunki tukee lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaa yhteistyössä nuorten kanssa. Samalla kun kaupunki toteuttaa nuorten toiveita iCapital-kokonaisuudessa, syntyy niiden ympärille kestävät toimintamallit tulevaan toimintaan.

”Nuorten äänen tulee aidosti kuulua heille suunnatuissa palveluissa ja päätöksenteossa. Meille oli tärkeää, että suunnitelmat ovat lähtöisin nuorilta itseltään tulleista toiveista”, kertoo Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-Aho.

Seuraa kehittämistä sosiaalisessa mediassa #iCapitalAwards

iCapital 2020-voittorahojen käyttö jakautuu pienempiin osakokonaisuuksiin, jotka kaikki toteutetaan loppuvuonna yhdessä nuorten kanssa. Aikaansaannoksista kerrotaan lisää syksyn kuluessa somessa häsällä #iCapitalAwards ja espoo.fi-uutisissa. Kokonaisuudet ovat:

ManiMiitti+

Osallistuvan budjetoinnin malli ManiMiitti laajenee ja syyskuun alussa käynnistyvässä pilotissa mukaan pääsevät kaikki 13–19-vuotiaat espoolaiset nuoret.

ManiMiitti+ tarkoittaa nuorilta jo saatuja idea-aihioita, joista voi valita kolme kehitettäväksi eteenpäin konkreettiseksi toteutukseksi. Syksyn kyselyssä nuoret pääsevät vaikuttamaan heille suunnattujen palveluiden sekä toimintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Kestävä tulevaisuus – Espoon lukiokoulutuksen yhteinen opintojakso

Kestävä tulevaisuus -opintojakson tueksi tehdään oppimateriaalipankki ja yhteistyötahoverkosto kaikkien Espoon aineenopettajien käyttöön. Näin kestävän kehityksen opetus kootaan paremmin yhteen Nuorisovaltuuston toiveen mukaisesti. Opintojaksoa tarjotaan tästä syksystä lähtien kaikissa Espoon lukioissa

Kierrätys kuntoon

Kaikissa kouluissa ei tällä hetkellä ole toimivaa kierrätystä. Tässä kokonaisuudessa varmistamme, että kaikkiin Espoon lukioihin ja mahdollisimman moneen peruskouluun saadaan vähintään yksi keskitetty keräyspiste lajittelua varten.

Nuorten palautekanava

Lisätään tietoisuutta Espoon kaupungin nuorten omasta palautekanavasta.

Espoon nuorisovaltuuston ja yläkoulujen oppilaskuntien pyöreä pöytä -toimintamalli

Espoon nuorisovaltuustoon kuuluu 40 espoolaisnuorta, joita yhdistää halu vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin.

Nuorisovaltuusto haluaa jatkossa toimia aktiivisesti koulujen oppilaskuntien kanssa. Näin saadaan paremmin nuorten ajatuksia ja ideoita kuuluviin kaupungin päätöksenteossa.

Osallisuuskoulutus Espoon kaupungin työntekijöille

Suunnitellaan ja toteutetaan kaupungin työntekijöille avoin koulutuskokonaisuus nuorten osallisuudesta. Kaupunki arvostaa nuorten mielipiteitä ja haluaa parantaa nuorten vaikutusmahdollisuuksia. Nuorten hyvinvointi ja kestävä tulevaisuus on tärkeää Espoolle.

Tämä uutinen kuuluu syksyn aikana julkaistavaan juttusarjaan, jossa kerrotaan Espoon vuoden 2020 Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailun voittorahojen käytöstä. Voittosummalla Espoo tukee erityisesti lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaa kestävän tulevaisuuden vahvistamiseksi. Jutut löydät hashtagilla #iCapitalAwards

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koordinaattori Marianne Julkunen, marianne.julkunen@espoo.fi, 040 554 3606

Nuorisotyönkoordinaattori Mira Honkaniemi, mira.honkaniemi@espoo.fi, 040 636 8832

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uusi esityssali Espoon kulttuurikeskukseen20.9.2021 18:36:05 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uusi esityssali tarvittavine oheistiloineen toiminnallisesti kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta tavoitteena kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. Pääkäyttäjänä uudessa esityssalissa toimii Espoon kaupunginteatteri ja uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme