Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo kehittää kaupunginmuseota asiakkaiden kanssa

Jaa

Espoon kaupunki aloittaa asiakasryhmien profiloinnin kaupunginmuseossa. Kyseessä on EU-rahoitteinen 6Aika-projekti, jonka tavoitteena on kehittää kaupunginmuseon palveluja aiempaa asiakaslähtöisemmiksi.

Kehittämistyöhön kutsutaan mukaan museon sidosryhmät aina näyttelyvieraista yhdistyksiin, yrityksiin, tutkimuslaitoksiin ja Espoon kaupungin toimijoihin. Tavoitteena on yhdessä sidosryhmien kanssa, palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä hyödyntäen tunnistaa ensin museon asiakasryhmät ja sen jälkeen kunkin ryhmän tarpeet ja odotukset.

Asiakkaat vuorovaikutukseen, yritykset tuottamaan palvelua

Lopputuotteena syntyy asiakasnäkökulmasta tuotettu kuvaus paitsi asiakasryhmistä, myös siitä, mitä palveluja museolla tulisi olla, miten eri museokohteiden tulisi erottautua ja mitkä olisivat niiden vetovoimatekijöitä.

Projektissa tuotetaan myös ehdotus palveluiden uudelleen muotoilusta, sisältäen digitaalisen ulottuvuuden.

− Toisin sanoen otamme kantaa siihen, millaisia digitaalisia palveluja voitaisiin hyödyntää joko täydentämään fyysistä näyttelykäyntiä tai tuomaan elämyksiä esimerkiksi vanhuksille ja muille asiakasryhmille, joiden on hankala päästä museoon paikan päälle, kertoo projektipäällikkö Tomas Lehtinen Espoon kaupungin palvelukehitysyksiköstä.

Kaupunginmuseo saa suosituksen myös siitä, millaista asiakasdataa sen kannattaa kerätä ja millaisia palaute- ja vuorovaikutuskanavia hyödyntää kehittäessään toimintaansa edelleen. Lisäksi tavoitteena on tuottaa uusia liiketoimintaideoita, eli luoda yrityksille ja yhteisöille mahdollisuuksia kehittää uusia palveluja museon asiakkaille yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa.

Make with Espoo – kaikki mukaan kehittämään

Kaupunginmuseon projekti on yksi Espoon panostuksista 6Aika-hankkeeseen, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluja yhteiseen 6Aika-strategiaan nojaten. Palveluiden kehittämisen ohessa 6Ajan tavoitteena on paitsi lisätä kuntapalvelujen asiakaslähtöisyyttä, myös synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Espoon 6Aika-projektit perustuvat yhteiskehittämiseen. Espoon yhteiskehittämisen slogan on ”Make with Espoo”. Sen punaisena lankana on avata ovia ja kutsua mukaan kaikki palvelujen kehittämisen sidosryhmät yrityksistä yhteisöihin, tutkimuslaitoksiin ja kuntalaisiin, jalostamaan palveluita yhdessä.

Kaupunginmuseon projektin toteuttaa Espoon kaupungin ja kaupunginmuseon kumppanina konsulttiyritys KPMG Oy. Projekti alkaa lokakuussa ensimmäisillä työpajoilla ja päättyy vuoden 2018 lopussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Tomas Lehtinen, Espoon kaupungin palvelukehitysyksikkö, puh. 043 826 9177, sähköposti: tomas.lehtinen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyörät tulivat Espooseen jäädäkseen - laaja järjestelmä käyttöön ensi keväänä18.10.2017 22:39Tiedote

Espoon kaupunki jatkaa oman kaupunkipyöräjärjestelmänsä hankinnan valmistelua. Tekninen lautakunta päätti asiasta 18.10.2017. Espooseen hankittava kaupunkipyöräjärjestelmä kattaa keväästä 2018 lähtien 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien soveltuvuutta Espooseen on toukokuusta lähtien kokeiltu Matinkylän ja Olarin alueilla 100 pyörän ja 10 pyöräaseman voimin. Tekninen lautakunta kehotti tutkimaan mahdollisuutta laajentaa kaupunkipyöräjärjestelmää mahdollisimman nopeasti myös Leppävaaran alueelle.

Tapiola Sinfoniettan Beatles-konsertti käynnistää Nenäpäivä-kampanjan 26.10.18.10.2017 14:45Tiedote

HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Espoon kulttuurikeskuksessa 26.10. käynnistää Nenäpäivä-kampanjan, joka toteutetaan tänä vuonna 26.10.–19.11. Konsertissa kuullaan Beatlesin parhaita biisejä upeina orkesterisovituksina. Kitaristi Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan kanssa lavalla nähdään joukko maamme valovoimaisimpia artisteja, mm. Ellinoora, Janna, Pepe Willberg ja Von Hertzen Brothers.

Tornitalon asukkaat muuttavat 21-kerroksisen asuintalonsa suureksi valoteokseksi Espoossa17.10.2017 19:40Tiedote

Asukkaat toteuttavat suurikokoisen valoteoksen 21-kerroksiseen kerrostaloonsa lauantaina 21.10. klo 18-20. Leppävaaran juna-aseman vieressä sijaitsevan tornitalon asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa, jolloin kaupunkimaisemaan muodostuu hetkellisesti näyttävä taideteos. Valoinstallaatiota kutsutaan katsomaan kaikki kaupunkilaiset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme