Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo keskeyttää Moderna-rokotteen antamisen alle 30-vuotiaille miehille

Jaa

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) on ohjeistanut, että Moderna-rokotteen antaminen keskeytetään alle 30-vuotiaille miehille.

Kyseessä on varotoimenpide kohonneen sydänlihastulehdusriskin vuoksi. Vaikka sydänlihastulehduksen riski tiedetään tutkimusten ja seurannan ansiosta hyvin pieneksi ja taudinkuva pääosin lieväksi, keskeytetään rokotukset tämän ryhmän osalta heti. 

Jos olet alle 30-vuotias mies ja saanut ensimmäisen annoksen Modernan rokotteella, voit saada tehosteannoksen Pfizer-BioNTech Comirnaty mRNA-rokotteella Ison Omenan rokotepisteeltä sekä pop up -rokotuspisteiltä. 

Ison Omenan rokotuspiste on auki ilman ajanvarausta arkisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–15.00. Voit myös varata ajan sähköisessä ajanvarauksessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla Espoon koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18). 

Ilman ajanvarausta rokotuksia saa tällä viikolla myös: 

  • Sellon kirjasto torstaina klo 10–18 
  • Entressen kirjasto perjantaina klo 10–18 
  • Kivenlahden asukastila Kivenkolo perjantaina klo 10–15 

Espoossa on rokotettu Modernan rokotteella kouluissa sekä pop up -rokotuspisteillä. Tästä päivästä alkaen pop up -pisteillä on mahdollista saada myös Comirnaty-rokotetta. 

Yhteyshenkilöt

Markus Paananen
Terveyspalvelujen johtaja
Terveyden ja hyvinvoinnin toimiala
Espoon kaupunki

markus.paananen@espoo.fi
p. 040 6368983

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 13.10.202113.10.2021 21:23:24 EEST | Tiedote

Lautakunta palautti valmisteluun perusopetuksen iltapäivätoiminnan uudet järjestämisperiaatteet Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet valmisteluun. Lautakunta esitti, että iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteiden valmistelussa huomioidaan se, että myös yritykset voivat osallistua avustettuun toimintaan, kuten Vantaalla ja Helsingissä. Iltapäivätoiminnan välipalat esitettiin hankittavan Espoon ruokapalvelujen kautta. Lautakunta katsoi, että palveluntuottajan tulisi voida valita palveluntuottajaksi myös muun kuin Espoo Catering, mikäli välipala pystytään muulla tavoin järjestämään laadukkaasti. Ostopalveluiden osuutta oli esityksen mukaan tarkoitus lisätä. Lautakunta haluaa varmistaa, etteivät ostopalvelun korit muodostu liian suuriksi, vaan mahdollisimman monella palveluntuottajalla on mahdollisuus tuottaa palvelua. Palveluntuottajilla tulisi myös olla mahdollisuus laskuttaa niin sanottu vanhempien osuu

De bostadslösas natt 17.10 ställer frågan om den bostadslösa blivit utslagen eller själv ställt sig utanför13.10.2021 10:15:22 EEST | Tiedote

Temat för De bostadslösas natt i år är Utanför – utslagen vs. exkluderad. Temat Utanför lyfter fram de orsaker till bostadslöshet som beror på samhällets strukturer. Medborgarrörelsen för De bostadslösas natt kräver åtgärder för att bekämpa utslagning och bostadslöshet på bostadsmarknaden. Enligt Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s statistik fanns det i Esbo i fjol sammanlagt 523 bostadslösa personer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme