Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo lähtee uudistamaan vammaisten ja vanhusten kuljetuksia

Jaa

Espoo alkaa valmistella Länsi-Uudenmaan kunnat kattavaa ratkaisua vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakien mukaisiin kuljetuksiin. Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta kehotti kokouksessaan 24.5.2018 kaupunkia valmistelemaan kuljetusten kilpailutusta yhteistyössä alueen muiden kuntien kanssa. Uusi toimintamalli otetaan käyttöön vuoden 2019 aikana.

Espoon kaupunki kutsuu kuljetuspalvelujen käyttäjät mukaan uusien palvelujen suunnitteluun.
Espoon kaupunki kutsuu kuljetuspalvelujen käyttäjät mukaan uusien palvelujen suunnitteluun.

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakien mukaiset kuljetukset täydentävät joukkoliikennettä ja mahdollistavat omatoimisen liikkumisen henkilöille, joille nykyiset joukkoliikenneratkaisut eivät riitä.

Pelkästään Espoossa kyseisiä kuljetuksia tehdään noin 370 000 vuodessa ja asiakkaita on noin 4 000.

Asiakkaiden kuljetuspalvelut jatkuvat keskeytyksettä koko muutoksen ajan.

Suunnitteilla älykäs välityspalvelu

Kilpailutus tehdään siten, että ensin Espoon kaupunki kilpailuttaa kuljetusten välitysyrityksen. Sen jälkeen kilpailutetaan kalusto.

Espoo haluaa olla edelläkävijä liikkumisen palvelujen järjestäjänä: kuljetuspalveluihin tarvitaan uudenlaista kalustoa, entistä monimuotoisempia palveluratkaisuja ja älykkäästi toimiva välityspalvelu, joka tunnistaa ihmisten tarpeita.

Asiakkaat mukaan suunnitteluun

Kilpailutus koskee kuljetuspalvelujen teknisiä puitteita eli kalustoa ja välityspalvelua. Palvelun sisällön Espoon kaupunki suunnittelee yhdessä asiakkaiden kanssa. Kuljetuspalvelujen kehittämistä varten nimetään ohjaus- ja seurantaryhmä, johon kutsutaan vammais- ja vanhusneuvostojen valitsemat edustajat. Kuljetuspalvelujen käyttäjät kutsutaan palvelujen suunnitteluun.

Valmistelua käsitellään niin sosiaali- ja terveyslautakunnassa kuin vanhus- ja vammaisneuvoistoissa. Kuljetuksia määrittelevät kriteerit linjataan erikseen toimintaohjeessa, jonka sisällöstä päättää sosiaali- ja terveyslautakunta.

Kilpailutukseen mukaan tahtovat Länsi-Uudenmaan kunnat ilmoittautuvat Espoolle kesän aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Pasi Ojaniemi, Espoon kaupungin logistiikka
puh. 050 385 9086, pasi.ojaniemi@espoo.fi

vammaispalvelupäällikkö Anu Autio, Espoon kaupunki
puh. 043 825 9890, anu.autio@espoo.fi

Kuvat

Espoon kaupunki kutsuu kuljetuspalvelujen käyttäjät mukaan uusien palvelujen suunnitteluun.
Espoon kaupunki kutsuu kuljetuspalvelujen käyttäjät mukaan uusien palvelujen suunnitteluun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme