Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo mukaan #Häirinnästävapaa -kampanjaan

Jaa

Espoon kaupunki liittyy mukaan oikeusministeriön käynnistämään #Häirinnästävapaa-kampanjaan. Kaupunki sitoutuu puuttumaan häirintätilanteisiin ja haastaa mukaan myös espoolaiset yritykset ja yhteisöt.

Kampanjan tavoitteena on levittää tietoa hyvistä käytännöistä ja tavoista puuttua seksuaaliseen häirintään. Oikeusministeriön mukaan kulttuurinen muutos edellyttää tarvittaessa toimenpiteitä jokaiselta. Sosiaalisessa mediassa asiasta voi keskustella tunnisteella #Häirinnästävapaa.

- Espoo puuttuu työnantajana kaikkiin häirintätapauksiin. Espoolla on johtamisen kulmakivet, joiden mukaan kaupungin johtaminen perustuu arvostavaan vuorovaikutuksen ja myönteiseen ihmiskäsitykseen. Kaupungin eettiset periaatteet ja käytännön toimintatavat, ”Code of Conduct”, on juuri päivitetty ja kevään aikana kaikissa työyhteisöissä käydään pelisääntökeskustelua omista toimintatavoista ja keinoista puuttua epäkohtiin, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

- Espoon kaupungin työpaikoilla on nollatoleranssi häirinnän ja epäasiallisen kohtelun suhteen. Meillä on selkeät toimintamallit näiden asioiden ehkäisyyn, käsittelyyn ja ratkaisemiseen, sanoo henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski. Kehitämme myös jatkuvasti espoolaista johtamista, jotta esimiehillä ja muilla työyhteisön jäsenillä on valmiudet kaikenlaisen häirinnän tunnistamiseen ja kitkemiseen rakentavalla tavalla. Tarvittaessa myös henkilöstötyön ammattilaiset ja työsuojelu tukevat työyhteisöjä.

Työterveyslaitoksen kahden vuoden välein tekemän Kunta10-tutkimuksen mukaan syrjintä- ja kiusaamiskokemukset ovat vähentyneet Espoon kaupungin työpaikoilla usean vuoden ajan.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, p. 046 877 3953

henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski, p. 050 351 5087

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme