Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo on jälleen Suomen innovaatiopääkaupunki – 6 parhaan joukossa Euroopassa

Jaa

Espoon kaupunki sijoittui kuuden parhaan joukkoon Euroopan komission innovaatiopääkaupunkikilpailussa (iCapital). Päävoiton kilpailussa vei Leuven Belgiasta. Tulokset julkistettiin EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä torstaina 24.9.2020.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä edusti Espoota iCapital-palkintojenjaossa etäyhteyden välityksellä. (Kuva: Espoon kaupunki / Patrik Fagerström)
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä edusti Espoota iCapital-palkintojenjaossa etäyhteyden välityksellä. (Kuva: Espoon kaupunki / Patrik Fagerström)

Espoon sijoittui kuuden kärkeen myös vuonna 2019, ja siten sivusi omissa nimissään ollutta parasta suomalaistulosta kautta aikojen. Menestys tuo Espoolle 100 000 euron palkinnon paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

Espoon vahvuus on yhdessä tekeminen, Make with Espoo -hengessä. Verkostomaisella innovaatiotyöllä on Espoossa pitkät perinteet.

iCapital-tunnustus osoittaa, että Espoo on houkutteleva innovaatio- ja toimintaympäristö uusia ratkaisuja kehittäville yrityksille sekä koulutus- ja tutkimuskumppaneille. YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) mukaisesti työ kattaa sosiaalisen, kulttuurisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden. Ratkaisuja etsitään kaupunkien kestävyyshaasteisiin: ilmastonmuutoksen torjuntaan, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouden elvytykseen.

”Espoo on sitoutunut toteuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2025 mennessä, viisi vuotta ennen määräaikaa. Tämä on hyvä agenda innovaatiotyöhön yritysten sekä koulutus- ja tutkimuskumppaneiden kanssa. Se tukee Espoon taloudellista kilpailukykyä ja kestävyyttä”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Espoolaisen innovaatioverkoston toimijoita ovat muiden muassa Nokia, Fortum, Neste, Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, mutta siihen kuuluu myös lukuisia muita yrityksiä ja yhteisöjä.

”Tarvitsemme kehittämistyöhön erityisesti espoolaisia asukkaita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuskumppaneiden lisäksi. Tuotamme palveluja asukkaidemme hyvinvoinnin ja sujuvan arjen tueksi. Jotta asukaslähtöisyys toteutuu, on asukkaiden oltava mukana kehittämisessä. Onnistumme kaikessa, mihin saamme ihmiset mukaan”, painottaa Mäkelä.

Voittosummalla Espoo tukee erityisesti lasten ja nuorten innovaatiotoimintaa kestävän tulevaisuuden vahvistamiseksi.

Leuvenin ja Espoon lisäksi kuuden kärjessä olivat Cluj-Napoca (Romania), Helsingborg (Ruotsi), Valencia (Espanja) ja Wien (Itävalta).

Lisätietoja

City of Espoo - one of the six finalist cities of iCapital 2020

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä edusti Espoota iCapital-palkintojenjaossa etäyhteyden välityksellä. (Kuva: Espoon kaupunki / Patrik Fagerström)
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä edusti Espoota iCapital-palkintojenjaossa etäyhteyden välityksellä. (Kuva: Espoon kaupunki / Patrik Fagerström)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Työtä yhdessä 2020 -tapahtuma luotasi kuntien uutta roolia työllisyydenhoitajana: Ensi vuonna yhä useampi työtön saa työnhakupalvelunsa TE-toimiston sijaan kunnalta23.10.2020 08:25:05 EESTTiedote

Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestivät 21.10.2020 verkkotapahtuman Työtä yhdessä 2020, jossa nostettiin esiin työllisyydenhoidon ajankohtaisia teemoja. Tapahtuma oli kolmen suuren kaupungin lähtölaukaus tammikuussa 2021 käynnistyville työllisyyden kuntakokeiluille. Työvoimapalvelujen uudistaminen on mitä ajankohtaisin aihe suomalaisen työelämän ollessa murroksessa digitalisaation, globalisaation ja koronapandemian vuoksi. Tapahtuman pääpuhujia olivat työministeri Tuula Haatainen ja teknologiavaikuttaja Taneli Tikka. Päivän kestävän livelähetyksen juonsi André Noël Chaker. Kuntatalolta lähetettyyn tapahtumaan osallistui työministerin, kuntapäättäjien ja yritysten edustajien ohella yli 2500 osallistujaa verkkovälitteisesti eri puolilta Suomea. Puheenvuorot löytyvät Kunta-TV:n sivuilta tallenteina viikolla 44/2020.

Nämnden Svenska rum fastställde arbets- och lovtiderna för nästa läsår22.10.2020 21:51:11 EESTTiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum de svenskspråkiga förskolornas, grundskolornas och gymnasiets arbets- och lovtider för läsåret 2021-2022 i Esbo. Nämnden beslutade också att Boställsskolan ändrar namn till Alberga skola från och med 1.8.2021 då skolan flyttar till nya lokaler i Monikko. På mötet behandlades även servicesedeln inom privat småbarnspedagogik samt projektet Espoonlahden päiväkoti 2.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme