Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo-päivää juhlitaan perjantaina ja lauantaina 24.-25. elokuuta

Jaa

Espoo-päivä on Espoon suurin kaupunkitapahtuma, joka järjestetään kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana 24.-25. elokuuta. Perjantain ja lauantain ajan Espoossa on koettavissa yli 200 maksutonta ja kaikille avointa tapahtumaa.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Perjantaiaamu käynnistyy klo 10 tekstiilitaiteilija Greta Muurin suunnitteleman ja kaupunkilaisten yhdessä toteuttaman tekstiilitaideteoksen avajaisilla. Jättimäinen ryijytekniikalla valmistettu teos nousee Tapiolan Kulttuuriaukiolle.

Espoo-päivässä runsaasti ohjelmaa lapsille

Talomuseo Glimsin tunnelmallisessa Kino Riihessä esitetään perjantaina ja lauantaina klo 10-17 Koiramäki-piirrettyjä sekä taitellaan entisajan paperileluja.

Pelastuslaitoksen paloasemien ovet ovat avoinna yleisölle perjantaina klo 15-19, jolloin lapset pääsevät kokeilemaan sammutusta sankoruiskulla.

Perjantai-illan klo 19 alkavalla ikärajattomalla keikalla Espoon keskuksen Kannusalissa lavalle nousevat suomiräpin tähdet Prinssi JusufSeksikäs-SuklaaDosdela ja VG+.

Lauantai-iltana klo 20.30 alkaen Hanikan uimarannalla vietetään tunnelmallista Muinaistulien yötä. Valosirkus Spektrin esityksissä yhdistyvät näyttävästi tanssi, musiikki sekä LED-välineillä tehdyt temput.

Tuttuja Espoo-päivän helmiä uusin maustein

Näyttelykeskus WeeGeen museoissa on runsaasti koettavaa työpajojen ja erilaisten opastusten merkeissä. WeeGeen kaikkiin neljään museoon on vapaa pääsy sekä perjantaina että lauantaina.

Perjantaina klo 15 alkaen Hyvinvointikartano Kaisankodin idyllisen pihapiirin Hehkuva ilta pitää sisällään lasten keppiheppaleirin, puistojumppaa, vannetanssia, jousiammuntaa, ekojoogaa ja mindfulnessia. Kartanossa lapsuuttaan 1930-40-luvulla viettänyt Thelma von Freymann tarinoi aikansa historiasta. Kylpylään on vapaa pääsy klo 15-18.

Lauantaina klo 10 Tapiola Sinfonietta esiintyy Espoo-päivän kiertueen pop up -konserteissa eri puolilla kaupunkia kauppakeskuksissa ja Entressen kirjastossa.

Suomen luonnon päivää juhlitaan lauantaina klo 11-15 Suomen luontokeskus Haltiassa ja sen lähiympäristössä. Kaiken ikäisille suunnatun ohjelman teemana on tänä vuonna sienet.

Perjantaina ja lauantaina klo 10-14 Urban Millissä ja Aalto Design Factoryn pihapiirissä tutustutaan innovaatioihin ja sukelletaan start up -maailman syvyyksiin. Ohjelmassa on työpajoja, hauskoja kilpailuja ja kokeiluja erityisesti lapsille ja nuorille.

Yhteisistä piknik-illallisista nautitaan valkoisin liinoin koristeltujen pöytien ääressä nautitaan muun muassa Matinkylässä, Karakalliossa, Leppävaarassa ja Tapiolassa.

Espoo-päivän lauantai-ilta päättyy Keilalahden rannan upeassa kaupunkimaisemassa, kun elokuvapiknikillä esitetään klo 21.30 alkaen La La Land -elokuva.

Espoo-päivän pääjärjestäjänä toimii Espoon kaupunki, ohjelmaa koordinoi Kaupunkitapahtumat Espoo. Espoo-päivän ohjelmista vastaa kaikkiaan yli 1400 järjestäjää eri yhteisöistä, yrityksistä ja kaupungilta.

Tutustu Espoo-päivän runsaaseen tapahtuma- ja elämystarjontaan osoitteessa
espoopäivä.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Espoo-päivän tuottaja
Kaupunkitapahtumat Espoo
043 825 9147, saara.vanhala@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme