Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo-päivää vietetään jälleen perjantaina ja lauantaina 30.-31.8.2019

Jaa

Vuonna 2019 Espoo-päivä järjestetään kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana 30.-31. elokuuta. Espoo-päivä on Espoon suurin vuosittainen kaupunkitapahtuma, joka kerää vuosittain yli 70 000 kävijää eri puolelle kaupunkia levittäytyviin tapahtumiin. Kaikki lähes 200 Espoo-päivän tapahtumaa ovat maksuttomia.

Espoo-päivä 30.-31.8.2019. Kuva Otavamedia / Miika Kainu.
Espoo-päivä 30.-31.8.2019. Kuva Otavamedia / Miika Kainu.

Tulevia tapahtumia

Espoo-päivän avajaisia vietetään perjantaina 30.8. klo 10 Leppävaarassa, Viaporin torilla. Avajaisaamuna juhlitaan kuvataiteilija Essi Ruuskasen ja kuvataiteilija Tuuli Huovilan valmistamaa jättimäistä Lintukato -yhteisötaideteosta. Teos on valmistettu ylijääneestä pakkausmateriaalista ja sitä on valmistettu kesän ajan eri puolilla Espoota yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Teos on esillä 1.9. saakka.

Näyttelykeskus WeeGeen museoissa on runsaasti koettavaa työpajojen ja erilaisten opastusten merkeissä. WeeGeen kaikkiin neljään museoon on vapaa pääsy perjantaina klo 17-19 ja lauantaina klo 11-17.

Perjantai-iltana tunnelmoidaan ulkoilmaelokuvan äärellä, kun Tapiolan aurinkoterassilla esitetään klo 21.15 alkaen A Star Is Born -elokuva. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys ja se on K12.

Suomen luonnon päivää juhlitaan Haltiassa ja sen lähiympäristössä lauantaina. Suosittu Erämessut -tapahtuma rantautuu ensi kertaa Haltiaan. Kaiken ikäisille suunnatussa ohjelmassa on lisäksi retkiä ja metsäkonsertteja.

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8.2019. Bodomjärven rannalle, idylliselle Oittaan ulkoilualueelle, nousee Nuku yö ulkona -tapahtuman ajaksi 400-paikkainen metsähotelli. 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Espoo-päivän konsertti alkaa lauantaina klo 14. Lavalle nousevat Reino Nordin, Kasmir, Paperi T, Töölön Ketterä sekä Espoo Big Band kapellimestarinaan Marzi Nyman ja solistinaan Maria Ylipää.

Kaikkiin Espoo-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

●●●●●
Espoo-päivän koordinoinnista kaupungin puolesta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo. 

Vuonna 2018 Espoo-päivän 244 tapahtumaa ja elämystä oli järjestämässä yli 1500 toteuttajaa eri yhteisöistä, yrityksistä ja kaupungilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Tapahtumakoordinaattori
saara.vanhala@espoo.fi
p. 043 825 9147

Kuvat

Espoo-päivä 30.-31.8.2019. Kuva Otavamedia / Miika Kainu.
Espoo-päivä 30.-31.8.2019. Kuva Otavamedia / Miika Kainu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme