Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo panostaa raideliikenteeseen infrainvestoinneissa

Jaa

Suunnitelmakaudella 2019-2030 painopisteinä ovat etenkin Raide-Jokeri sekä länsimetron toiseen vaiheeseen liittyvä kunnallistekniikka. Espoon Koulut kuntoon -hankkeen mukainen investoiminen terveisiin ja turvallisiin koulutiloihin vähentää infrarakentamisen käytettäviä määrärahoja noin 130 miljoonaa euroa suunnitelmakaudella. Tekninen lautakunta teki esityksen vuosien 2019-2030 kunnallistekniikan investoinneista kokouksessaan 22.8.2018.

Investointien merkittävimpänä painopisteenä seuraavien kahdentoista vuoden aikana on joukkoliikennehanke Raide-Jokeri, jonka rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2019. Raide-Jokerin 275 miljoonan euron kokonaiskustannuksesta Espoon osuus suunnitelmakaudella on noin 90 miljoonaa euroa, josta valtio maksaa 30 %. Raide-Jokerin kehitysvaihe valmistuu vuoden 2018 lopussa, jolloin myös sen kustannusarvio tarkentuu.

Espoo investoi alkavalla kaudella voimakkaasti myös uusien alueiden kunnallistekniikan rakentamiseen esimerkiksi Finnoossa, Kallvikissa ja Kurttilassa. Kaikkiaan uusien alueiden kunnallistekniikkaan on suunniteltu käytettävän noin 760 miljoonaa euroa.

Vuoden 2019 aikana valmistuvia hankkeita ovat esimerkiksi Kehä I:n tunneli Keilaniemessä, Tapiolan bussiterminaali sekä Merituulentie.

Kunnallistekniikan investointimäärärahaa on vähennetty hieman viime vuoden taloussuunnitelmasta. Tämä näkyy budjetin supistumisena etenkin vanhojen alueiden sorateiden kunnostuksessa sekä erillisten kävely- ja pyöräteiden rakentamisessa.

Espoon kaupunginvaltuusto päättää määrärahoista joulukuussa. Hankekohtainen investointiohjelma tuodaan teknisen lautakunnan päätettäväksi tämän jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki, investointipäällikkö Petri Vainio, petri.vainio@espoo.fi, puh. 050 590 8678

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme