Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo panostaa tiedolla johtamiseen – Peter Ylén datakehittäjäksi kaupungille

Jaa

Espoon kaupunki panostaa jatkossa aiempaa vahvemmin data-analytiikkaan ja tiedolla johtamiseen. Työtä luotsaamaan kaupunki on palkannut Peter Ylénin, joka on työskennellyt VTT:n tutkijana lähes 20 vuotta. Syyskuun alussa Ylén aloittaa Espoon kaupungin konsernihallinnossa datan hyödyntämisen kehittämispäällikkönä.

”Odotan innolla, että pääsen kaivautumaan ja keskittymään kompleksisiin haasteisiin kädet savessa”, Peter Ylén toteaa.
”Odotan innolla, että pääsen kaivautumaan ja keskittymään kompleksisiin haasteisiin kädet savessa”, Peter Ylén toteaa.

VTT:ssä työskennellessään Peter Ylén on jo vuosien ajan toteuttanut Espoon kaupungin kanssa hankkeita muun muassa aluesuunnittelun, digitaalisten data-alustojen, työllistymisen ja tiedolla johtamisen aihepiireistä. Yksi iso, parhaillaan käynnissä oleva tutkimushanke on data-analytiikkatutkimus Omnian maahanmuuttajien osaamiskeskuksen vaikuttavuudesta asiakkaiden työllistymiseen ja hyvinvointiin.

”Odotan innolla, että pääsen kaivautumaan ja keskittymään kompleksisiin haasteisiin kädet savessa. On kuitenkin huomattavasti vaikeampaa päästä sinuksi datan ja organisaation kanssa ulkopuolisena”, Ylén toteaa.

”Peter Ylén on tärkeä vahvistus joukkueeseemme. Kun kaupungin ja sen kumppanien palvelut digitalisoituvat vauhdilla, datan hyödyntämisestä on muodostunut kriittinen tekijä. Espoo on jo ottanut edelläkävijäroolin esimerkiksi tekoälyn hyödyntämisessä ja kokonaisarkkitehtuurityössä – nyt haluamme vakiinnuttaa tiedon hyödyntämisen ja vaikuttavuuteen perustuvan johtamisen malleja”, sanoo hallinto- ja kehittämisjohtaja Markus Syrjänen.

Laaja-alaisia mahdollisuuksia tiedolla johtamiselle

Vuoden mittaisen tehtävänsä aikana Ylénin tavoitteena on luoda laaja-alaisia mahdollisuuksia tiedolla johtamiselle ja datan hyödyntämiselle sekä Espoon kaupungin eri organisaatiotasoilla että eri sidosryhmissä.

Tärkeimmiksi kehityskohteiksi Espoossa Ylén nimeää olemassa olevan datan paremman hyödyntämisen, eri datalähteiden yhdistämisen ja tiedon paremman käytön päätösten tukena.

Espoon suurimpia vahvuuksia puolestaan ovat hänen mukaansa voimakas tahtotila datan hyödyntämiseen ja useita pilottihankkeita, joiden pohjalle on hyvä rakentaa kehittyneitä ratkaisuja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

datan hyödyntämisen kehittämispäällikkö Peter Ylén, puh. 040 507 7474, peter.ylen@espoo.fi

hallinto- ja kehittämisjohtaja Markus Syrjänen, puh. 043 825 9685, markus.syrjanen@espoo.fi

Kuvat

”Odotan innolla, että pääsen kaivautumaan ja keskittymään kompleksisiin haasteisiin kädet savessa”, Peter Ylén toteaa.
”Odotan innolla, että pääsen kaivautumaan ja keskittymään kompleksisiin haasteisiin kädet savessa”, Peter Ylén toteaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uusi esityssali Espoon kulttuurikeskukseen20.9.2021 18:36:05 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uusi esityssali tarvittavine oheistiloineen toiminnallisesti kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta tavoitteena kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. Pääkäyttäjänä uudessa esityssalissa toimii Espoon kaupunginteatteri ja uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme