Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo pienentää aluepysäköintikieltoalueitaan

Jaa

Espoo uudistaa vaiheittain nykyisiä aluepysäköintikieltoalueitaan. Liian suurina pidettyjä alueita pienennetään asukasystävällisiksi; ensimmäisenä on vuorossa Matinkylän alue. Espoon tekninen lautakunta päätti asiasta 16.8.2017.

Espoon valtuusto kehotti jo vuonna 2015 kaupunkia laatimaan suunnitelma aluepysäköintikiellon korvaamiseksi. Asiaa selvitettäessä todettiin, ettei aluepysäköintikiellon soveltamisesta ole tarkoituksenmukaista kokonaan luopua, mutta alueita on mahdollista pienentää.

Teknisen lautakunnan linjauksen mukaan Espoon nykyiset pysäköintikieltoalueet uudistetaan ensin Matinkylän alueella ja toisessa vaiheessa Espoonlahdessa ja Olarissa. Kolmannessa vaiheessa ovat vuorossa Haukilahti, Westend ja Soukka. Muita alueita tarkastellaan myöhemmin.

Pysäköintikieltoalue on merkitty liikennemerkein alueelle johtavilla väylillä ja kieltoalueella voi pysäköidä vain, jos se on erikseen liikennemerkein sallittu. Espoossa käytössä olevia aluepysäköintikieltoalueita on arvosteltu liian laajoiksi ja autoilijoille vaikeasti hahmotettaviksi. Toisaalta järjestelyä on pidetty kustannustehokkaana, sillä se vähentää liikennemerkkien määrää ja siten niistä aiheutuvia kustannuksia.

Ensimmäisenä uudistettavalle Matinkylän alueelle asennetaan yli 200 uutta liikennemerkkiä. Uudistus ei vaikuta pysäköintipaikkojen määrään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, p. 050 3211755
Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, p. 050 3833209

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme