Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo seitsemän parhaan joukossa kansainvälisessä Intelligent Community -kilpailussa

Jaa

Espoo on ainoana eurooppalaisena kaupunkina seitsemän parhaan joukossa kansainvälisessä Intelligent Community Awards 2018 -kilpailussa. Kilpailun voittaja valitaan ICF Global Summit -tilaisuudessa Lontoossa 4.–6. kesäkuuta. Vuonna 2017 voittajaksi valittiin Melbourne, ja edellinen eurooppalainen voittaja on Eindhoven vuonna 2011.

Vuoden 2018 kilpailun teema on datan hyödyntäminen ihmislähtöisessä palvelujen kehittämisessä (Humanizing Data). Espoon vahvuuksiksi kilpailussa on määritelty asiakaslähtöinen lähestymistapa älykkään kaupungin (Smart City) kestävään kehittämiseen: asukkaat halutaan ottaa mukaan toimintaan.

Espoo esitteli hakemuksessaan erityisesti Espoo-tarinaa, avointa asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen verkostoa Espoo Innovation Gardenia sekä espoolaista yhteiskehittämisen Make with Espoo -mallia. Konkreettisina esimerkkeinä esille nostettiin muun muassa Koulu palveluna -malli, Ison Omenan palvelutori ja Kestävä Espoo -kehitysohjelma.

Espoon paras voimavara ihmiset, yhteisöt ja yritykset

”Yhteisöllisyyden ja yhteistyön merkitys korostuu”, painottaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Suomen vahvuus on hyvä yhteistyö oppilaitosten, elinkeinoelämän, kaupunkien ja kaupunkilaisten kanssa”, hän jatkaa.

Espoo Innovation Garden on kansainvälisesti erittäin kilpailukykyinen alusta. Espoossa toimivat Aalto-yliopisto, ammattikorkeakoulut, VTT ja muut tutkimuslaitokset sekä yritykset kuten Nokia, Kone, Tieto, Neste ja Fortum. Espoossa syntyy myös satoja start upeja vuosittain: esimerkiksi Supercellin ja Rovion juuret ovat Espoo Innovation Gardenissa.

”Nyt kisataan siis siitä, missä palveluja kehitetään älykkäimmin, dataa ja digitalisaatiota ihmislähtöisesti hyödyntäen”, sanoo Mäkelä. ”Finaalissa saamme paljon näkyvyyttä kaupungin, yritysten ja tutkimusyhteisön yhteiselle kehittämistyölle. Uskon, että tämä poikii myös uusia verkostoja ja kumppaneita, joilta vastaavasti voimme yhdessä oppia taas uutta”, Mäkelä sanoo.

Arvioijan raportilla ratkaiseva rooli

Maailman älykkäimpiä kaupunkiyhteisöjä etsivän organisaation Intelligent Community Forumin (ICF) arvioija John G. Jung vieraili huhtikuun alussa Espoossa. Hän on kirjoittanut matkastaan raportin, jolla on ratkaiseva rooli voittajan valinnassa.

Muut finalistit ovat Kanadasta, Australiasta ja Taiwanista. Suomalaiskaupungeista Oulu on ollut seitsemän finalistin joukossa vuosina 2012 ja 2013.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme