Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo siirtää Kajonin koulukuljetuksia toisille yrityksille

Jaa

Espoon kaupunki siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat koulukuljetukset kuljetusyritys Kajon Oy:ltä toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen. Asiasta on sovittu yhdessä Kajonin kanssa tällä viikolla käydyissä neuvotteluissa.

Lapsia poistumassa koulukyydistä. Kuvan henkilöt eivät liity tiedotteessa mainittuihin tapauksiin.
Lapsia poistumassa koulukyydistä. Kuvan henkilöt eivät liity tiedotteessa mainittuihin tapauksiin.

Siirto koskee Kilonpuiston, Postipuun, Kuitinmäen ja Niittykummun kouluja ja yhteensä noin 160 lapsen kuljetuksia. Asiasta on ilmoitettu sähköpostitse kuljetettavien lasten huoltajille tänään.

Syynä siirtoon ovat viime viikolla Kajonin kuljetuksista tulleet uudet reklamaatiot, joiden mukaan yrityksellä on ollut ongelmia yhteydenpidossa kouluun ja huoltajaan esimerkiksi kuljetusten myöhästymisistä. Lisäksi yhdessä tapauksessa kuljettaja ei ole varmistanut, keitä lapsia kyydissä on. Kajonin vastaukset reklamaatioihin eivät ole olleet riittäviä.

Ongelmia ollut pitkin syksyä

Taustalla on syksyn ajan jatkuneet kuljetusongelmat, joita Kajon ei ole saanut ratkaistua Espoota tyydyttävällä tavalla.

– Olemme sopineet Kajonin kanssa, että siirrämme heiltä toisille yrityksille niiden koulujen kuljetukset, joissa on ollut eniten ongelmia. Näin pyrimme varmistamaan sen, että kaikki Espoon koulukuljetukset pystytään hoitamaan sopimuksen mukaisesti, sanoo liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko.

Kaupunki seuraa sopimusehtojen noudattamista ja puuttuu niiden vastaiseen menettelyyn myös jatkossa käyttämällä keinoja, jotka sopimus mahdollistaa. Jos millä tahansa yrityksellä on toistuvasti ongelmia, joita se ei pysty korjaamaan, viimeinen keino on irtisanoa koko sopimus.

Sopimusneuvottelut Kajonilta vapautuvien kuljetusten hoitamisesta ovat kesken, eikä kaupunki voi niitä vielä tarkemmin kommentoida. Kaupunki tiedottaa heti, kun uudet yritykset ovat selvillä.

Kajon vastaa Espoon kaupungin koululaisten ja päivähoitolasten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksista Leppävaaran, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Pasi Ojaniemi, Espoon kaupungin logistiikka, puh. 050 385 9086, sähköposti: etunimi.sukunimi@espoo.fi

logistiikkajohtaja Kari Sirviö, Espoon kaupungin logistiikka, puh. 050 581 0906, sähköposti: etunimi.sukunimi@espoo.fi

liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko, puh. 040 336 0741, sähköposti: etunimi.sukunimi@espoo.fi

Kuvat

Lapsia poistumassa koulukyydistä. Kuvan henkilöt eivät liity tiedotteessa mainittuihin tapauksiin.
Lapsia poistumassa koulukyydistä. Kuvan henkilöt eivät liity tiedotteessa mainittuihin tapauksiin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme