Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo-tarina, talousarvion kehys ja veroprosentit valtuustossa 11.9.

Jaa

Espoon valtuusto käsittelee maanantaina kaupungin toimintaa lähivuosina ohjaavaa Espoo-tarinaa sekä talousarvion ja taloussuunnitelman kehystä. Veroprosentti esitetään pidettäväksi nykyisenä 18,0 ja kiinteistöveroprosentit lain alarajoilla vuonna 2018.

Espoo-tarinan mukaan kaupunkia kehitetään taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävästi niin, että Espoo on jatkossakin Euroopan kestävin kaupunki. Strategiaperustaa konkretisoivat päämäärät, valtuustokauden tavoitteet ja toimenpiteet käsitellään kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa 11.9.2017 klo 15.30, ja myös tämä osio on tarkoitus käsitellä illan valtuustossa.

Espoo-tarinaa on valmisteltu hyvässä vuorovaikutuksessa espoolaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa. Asukkaat ja henkilöstö antoivat strategian pohjaksi yli 20 000 ideaa ja kommenttia. Valtuutetut ovat käsitelleet Espoo-tarinaa useassa valtuustoseminaarissa sekä valtuustoryhmien yksityiskohtaisissa neuvotteluissa.  Viime valtuustokaudeksi laadittu Espoo-tarina ja strategiamalli on koettu onnistuneeksi tavaksi ohjata Espoon kehitystä. Kaupungin henkilöstön mukaan Espoo-tarina näkyy heidän arjen työssään ja myös Aalto-yliopiston tekemässä arvioinnissa on todettu, että Espoon tapa kuvata strategia ja toimeenpanna sitä on kansainvälisestikin ainutlaatuinen.

Ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2018 - 2020 taloussuunnitelman valmistelun pohjaksi esitettävä kehys tavoittelee kaupunkikonsernin velkaantumisen taittamista viimeistään vuonna 2020. Investointien määrä rajataan taloudellisesti kestävälle tasolle, keskimäärin enintään 280 miljoonaan euroon vuodessa seuraavan 10 vuoden ajan. Tuottavuutta ja tehokkuutta parannetaan mm. kustannusvaikuttavilla palveluratkaisuilla.

Valtuuston esityslistalla on myös mm. Laajalahden koulun ja Tuomarilan koulun hankesuunnitelmat ja Suvelan asemakaavamuutos.

Valtuusto kokoontuu valtuustotalossa, osoitteeessa Espoonkatu 5. Kokousta voi myös seurata suorana klo 17.30 alkaen Espoo.fi -sivujen kautta ja Twitterissä #Espoovaltuusto. 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme