Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo uudistaa ruoka-apua yhdessä järjestöjen ja seurakuntien kanssa

Jaa

Espoon kaupunki on kutsunut järjestöjen, sosiaali- ja työllisyyspalvelujen sekä seurakuntien diakoniatyön edustajat yhdessä suunnittelemaan uusia elintarvikeavun muotoja. Tapoja haetaan yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa.

”Haluamme kehittää nykyistä leipäjonotoimintaa espoolaisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa niin, ettei ihmisten tarvitse jonottaa ruokaa sateessa ja pakkasessa. Samalla selvitämme voisiko tarjolla olla muutakin apua”, sanoo Espoon kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso.

Kohti toimijuutta ja yhteisöjä

”Leipäjonotoiminta on Suomessa tapahtunut vahvasti hyvää tarkoittaen, mutta valitettavan erillään sosiaali- ja työllisyyspalveluista sekä paikallisista yhteisöistä. Tätä yhteyttä haemme nyt, sillä sen avulla on mahdollista paitsi koota resursseja, myös luoda uusia yhteisöjä ja kestäviä polkuja ihmisarvoisempaan elämään”, sanoo diakoniajohtaja Matti Helin Helsingin Diakonissalaitokselta.

Suomessa on viime vuosina kehitetty elintarvikeavun muotoja, jotka vastaisivat paremmin sosiaalipolitiikan ja myös kiertotalouden tavoitteita. Näitä ovat muun muassa Vantaan Yhteinen Pöytä, hallituksen kärkihankkeen Yhteinen Keittiö ja erilaiset hävikkiravintolat.

”Suuntana on selvästi ollut, että passiivisista jonoista päästäisiin osallistujien toimijuutta vahvistaviin yhteisöihin”, Helin jatkaa.

Tänään käynnistynyt työskentely tuottaa malleja ja uusia ehdotuksia elintarvikeapuun Espoossa. Työskentely jatkuu huhtikuuhun asti. Arvioiden mukaan Espoossa on leipäjonossa noin 1000 henkilöä vuosittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Metso, perusturvajohtaja, Espoon kaupunki
juha.metso@espoo.fi, puh. 050 5327321

Matti Helin, diakoniajohtaja, Helsingin Diakonissalaitos
matti.helin@hdl.fi, puh. 050 4327 660

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme