Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo valitsi YIT:n uudella mallilla toteutettavien koulujen ja päiväkotien palveluntuottajaksi

Jaa

Espoon kaupunki rakennuttaa seuraavan viiden vuoden aikana useita kouluja ja päiväkoteja, joiden suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta vastaamaan on valittu YIT Oyj:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö.

Espoon kaupunki on kilpailuttanut kuluneen vuoden aikana PPP-mallilla (Public Private Partnership) kokonaispalvelun, jossa nyt valittu palveluntuottaja vastaa hankkeen rahoituksesta, suunnittelusta, rakentamisesta sekä ylläpidosta 20 vuoden ajan. Mallin mukaisesti Espoo maksaa projektiyhtiölle käytettävyysperusteista palvelumaksua.

YIT:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö valittiin PPP-hankkeen palveluntuottajaksi laatu- ja hintatarjouksen perusteella. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuun alussa 2020.

Hankkeessa rakennetaan kahdeksan kohdetta

Hankkeeseen on liitetty tällä hetkellä seuraavat espoolaiskoulut ja -päiväkodit: Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Perkkaan päiväkoti, Nauriskasken koulu ja Nöykkiönniityn päiväkoti, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, Kuitinmäen koulu sekä Kilon koulu ja päiväkoti. Tavoitteena on, että uudet koulut ja päiväkodit avaavat ovensa vuosien 2022 - 2024 aikana.

”PPP-hankkeella tavoitellaan aiempaa tehokkaampaa tilankäyttöä kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa ja sitä kautta uudenlaista kustannustehokkuutta. Esimerkiksi koulujen tilatehokkuutta on saatu merkittävästi parannettua toiminnallisuudesta tinkimättä”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä, p. 050 599 4076, reijo.yrjola@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme