Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo vauhdittaa koronarokotuksia useilla toimenpiteillä

Jaa

Espoon kaupunki on aloittanut kolmansien koronarokotusten antamisen lääketieteellisille riskiryhmille, yli 60-vuotiaille ja sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle lokakuussa. Alle 60-vuotiaiden kolmansia rokotuksia ei ole vielä ollut mahdollista aloittaa rokottajaresurssien vähäisyyden vuoksi, ja siksi, että kysyntä on ollut niin suurta myös 1. ja 2. annoksissa.

Ikä on suurin riskitekijä saada vakava koronavirustauti ja tämän vuoksi tarjoamme kolmannen annoksen ensin yli 60-vuotiaille. Ajanvaraus alle 60-vuotiaille on mahdollista avata alkuvuodesta.  Jo kaksi annosta koronarokotetta antaa hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. Rokotteita on hyvin saatavilla myös kolmosannoksia varten ja kaikki kolmanteen annokseen oikeutetut tulevat saamaan rokotteen vuorollaan.  

Vuoden 2022 alusta käytössä kaksi isoa rokotuspistettä 

Keskitämme rokotuksia kahteen isoon rokotuspisteeseen. Ison Omenan rokotuspisteeltä on voinut saada myös influenssarokotuksia. Influenssarokotukset päättyvät Isossa Omenassa 17.12., ja tämän jälkeen resursseja vapautuu taas koronarokottamiseen. Rokotuspisteellä on mahdollista pistää noin 5 500 koronarokotetta viikossa. 

Maanantaina 3.1.2022 avaamme toisen ison rokotuspisteen Espoon keskuksessa, jossa on mahdollista rokottaa yhtä paljon kuin Ison Omenan pisteellä eli noin 5 500 rokotusta viikossa. Espoon keskuksen pisteellä on myös mahdollisuus laajentaa tiloja myöhemmin tammikuussa, mikä mahdollistaisi rokotusmäärän kaksinkertaistamisen yli 10 000 annokseen viikossa. 

Avaamme väliaikaisesti aikaisemmin käytössä olleita rokotuspisteitä 

Lintuvaaran rokotuspiste avattiin uudelleen ja palvelee joulukuussa kolme viikkoa ja tammikuussakin kaksi viikkoa.  

Olemme avanneet 5–11-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotuksia varten myös Tapiolan rokotuspisteen uudelleen. Tapiolaan avataan aikoja myös aikuisille viikoille 52–2. 

Otamme yksityisen työterveyshuollon mukaan rokotuksiin 

Kunnat sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) valmistelevat yhteistyösopimuksia yksityisten työterveyspalveluja tarjoavien yritysten kanssa. Sopimusten valmistuttua HUS voi luovuttaa koronarokotteita työterveyshuollon toimijoille. Tavoitteena on saada sopimukset valmiiksi loppuvuoden aikana, jolloin rokotukset voisivat alkaa tammikuussa 2022. 

Kolmansien rokotusannosten kasvusta huolimatta varmistamme, että aikoja riittää myös 1. ja 2. rokotuksiin. 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme