Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Wärkfest 2018 juhlistaa tee-se-itse -kulttuuria ja kaiken maailman värkkääjiä!

Jaa

Maailmaa valloittanut maker-kulttuuri on vilkasta myös Suomessa. Nyt on tullut aika järjestää uusi kansainvälinen koko perheen tapahtuma Wärkfest 2018 Ison Omenan kirjastossa Palvelutorilla, kauppakeskus Iso Omenassa lauantaina 10.11.2018.

Ison Omenan kirjaston Paja
Ison Omenan kirjaston Paja

Maailmaa valloittanut maker-kulttuuri on vilkasta myös Suomessa ja nyt on aika järjestää uusi kansainvälinen, koko perheen tapahtuma Wärkfest 2018 (viime vuonna nimellä Espoo Mini Maker Faire). Iso Omenan kirjasto täyttyy värkkääjistä eli tekijöistä (englanniksi makers) lauantaina 10.11.2018.

Wärk:est 2018 (www.wärkfest.org) on koko kansan tapahtuma, jossa esitellään monimuotoisesti tee-se-itse -kulttuuria värkkäyspisteiden, työpajojen, keskustelujen, tietoiskujen ja performanssien kautta. Tapahtuma on innostumisen, uskaltamisen, oppimisen, käsillä tekemisen ja osaamisen jakamisen suurta juhlaa. Yleisötapahtuma, joka liikkuu tieteen, taiteen ja teknologian rajapinnassa.

Tapahtuman tavoitteena on tarjota kymmenille värkkääjälle tilaisuus esitellä intohimoisen tekemisensä hedelmiä ja osaamistaan sekä antaa tuhansille kävijöille mahdollisuus kokeilla ja innostua uusista asioista.

Värkkääjiä haetaan tapahtumaan avoimella Open call -lomakkeella 15.10. asti. Mukana ovat jo nyt mm. japanilainen puuliitosdemo (Michihito Mizutani), JooSoap-ekossaippuapaja, digitaalinen DJ Bob Kruijer ja First-Person-View -lennokkeja.

Järjestäjinä toimivat Aalto Fablab, Espoon kaupunginkirjasto ja Wärk ry.

Aalto Fablabissa yhdistyvät innovatiivinen ja verkostomainen tekeminen sekä tiedon jakamisen periaate. Aalto Fablab -työpajasta löytyvät mm. laser- ja vinyylileikkurit, CNC-työpöytäjyrsimiä ja elektroniikan prototyyppien valmistuslaitteistoa. Fablab (fabrication laboratory) on pienimuotoiseen digitaaliseen valmistukseen tarkoitettu työpaja, jonka konsepti on peräisin Massachusetts Institute of Technology -yliopistosta (MIT). Fablab on verkosto, jossa on yli 1000 fablabia ympäri maapalloa.

Espoon kirjastoissa on monenlaista (maker) pajatoimintaa. Ison Omenan kirjaston paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla erilaisia laitteita kuten 3D-tulostimia, vinyyli- ja laserleikkurin, lämpöprässin, vannesahan, ompelukoneen ja saumurin. Kirjastossa on myös äänitys- ja musiikkistudio. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse tai yhdessä henkilökunnan kanssa. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta.

Wärk ry on vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on edistää ja vahvistaa luovuutta, kekseliäisyyttä ja kokeiluja tee-se-itse -kulttuurin kautta. Yhdistys  ja sen jäsenet ovat olleet järjestämässä Wärkfestiä vuodesta 2012.

https://youtu.be/2-ZxXTZko6Q
Ison Omenan kirjaston Pajan esittely

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Pauliina Jalonen, pauliina.jalonen@gmail.com, 040 8488 753 (Wärk ry:n puheenjohtaja)

Sami Lehtinen, s.lehtinen84@gmail.com, p. 050 532 150 (tuottaja)

Pudi Kettunen, pudi.kettunen@espoo.fi, p. 043 824 9345 ja Antti Luoto, antti.luoto@espoo.fi, p. 046 877 3039 (Ison Omenan kirjasto)

Kuvat

Ison Omenan kirjaston Paja
Ison Omenan kirjaston Paja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme