Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolainen, vaikuta asuinympäristösi suunnitteluun

Jaa

Espoon kaupunki pyytää asukkaiden toiveita ja ehdotuksia tueksi viihtyisän ja toimivan kaupunkiympäristön suunnitteluun. Vastaamalla muutamaan lyhyeen kyselyyn voit osallistua kaupungin koira-aitausverkoston parantamiseen, Matinkylän uimarannan ympäristön kehittämiseen sekä Juvanpuiston leikkipaikan kunnostuksen suunnitteluun.

Uusia koira-aitauksia Espooseen

Espoon kaupunki valmistelee parhaillaan koira-aitausohjelmaa seuraavalle kymmenvuotiskaudelle. Koira-aitausverkostoa täydennetään palvelun parantamiseksi. Tavoitteena on rakentaa kymmenen uutta ja kunnostaa viisi koira-aitausta. Tämän lisäksi viisi aitausta on esitetty kokonaan poistettavaksi muun muassa maankäytön muutoksien myötä.

Suunnittelun tueksi on laadittu asukaskysely. Kyselyllä halutaan varmistaa, että toimenpiteet vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla espoolaisten koiranomistajien tarpeita. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa esimerkiksi toimenpiteiden priorisointiin, kuten uusien koira-aitauksien rakentamisjärjestykseen.

Asukkaat pääsevät vaikuttamaan myös yksittäisten koira-aitausten tarkempaan suunnitteluun sen tullessa myöhemmin ajankohtaiseksi.

Vastaa kyselyyn: www.espoo.fi/puistosuunnitelmat > Espoon koira-aitaukset

Matinkylään lisää merimaisemaa

Matinlahden uimarannan ja Nokkalanniemen välisen alueen suunnittelu on käynnistynyt. Ensisijaisena tavoitteena on rakentaa Rantaraitti kulkemaan meren läheisyydessä, parantaa eri palveluiden välisiä yhteyksiä ja lisätä asukkaiden mahdollisuuksia nauttia merimaisemasta.

Uuden reittilinjauksen lisäksi on mahdollista kehittää alueen saavutettavuutta ja toimintoja entistä paremmiksi. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa alueen tulevaisuuteen. Miten jo suositusta Matinkylän rannasta voidaan tehdä entistä toimivampi ja viihtyisämpi?

Vastaa kyselyyn: www.espoo.fi/puistosuunnitelmat > Matinlahden uimaranta ja Nokkalanniemi

Juvanpuiston leikkipaikasta entistä viihtyisämpi

Juvanpuiston leikkipaikan kunnostus käynnistyy vuoden 2018 aikana. Mitä toimintoja sinä toivoisit Juvanpuiston leikkipaikalle? Miten se paremmin palvelisi käyttäjiään? Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa asuinympäristösi kehittämiseen. Tavoitteena on, että kunnostus valmistuu viimeistään vuonna 2019.

Vastaa kyselyyn: www.espoo.fi/puistosuunnitelmat > Juvanpuiston leikkipaikka

Kaikki kyselyt ovat auki 7.1.2017 saakka. Vastaaminen vie 5-10 minuuttia. 

Yhteyshenkilöt

vuorovaikutussuunnittelija Suvi Kajamaa, suvi.kajamaa@espoo.fi, puh. 043 827 2547
ympäristösuunnittelija Heli Enberg, heli.enberg@espoo.fi, puh. 043 824 8459 (koira-aitaukset)
suunnittelija Viivi Tasso, viivi.tasso@espoo.fi, puh. 043 826 6971 (Juvanpuiston leikkipaikka)

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

FUTURO 50 VUOTTA – Näyttelykeskus WeeGeellä juhlistetaan 1960-luvun ikonin merkkivuotta25.4.2018 07:00Tiedote

Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Futuro-talo esiteltiin televisiolle ja lehdistölle ensimmäistä kertaa Polykem Oy:n tehtaalla Hiekkaharjussa maaliskuun lopussa 1968. Kansainvälisen läpimurtonsa talo teki lokakuussa 1968, kun kolmas Futuro (nro 002) osallistui Lontoossa Finnfocus-vientinäyttelyyn. Futuro-talo on oman aikansa utopistinen visio, joka kiehtoo edelleen. Näyttelykeskus WeeGee juhlistaa yhdessä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa 50-vuotista Futuroa kesän ja syksyn ajan näyttelyillä ja tilaisuuksilla, jotka tarjoavat yleisölle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti modernismin ajan kokeellisiin muotoihin ja optimistisiin ideoihin.

FUTURO 50 ÅR – Utställningscentret WeeGee firar jubileumsåret för 1960-talsikonen25.4.2018 07:00Tiedote

Det utopistiska plasthuset Futuro, som ritats av arkitekten Matti Suuronen (1933–2013) fyller i år 50 år. Futurohuset presenterades för TV och press vid Polykem Oy:s fabrik i Sandkulla i slutet av mars 1968. Sitt internationella genombrott fick huset i oktober 1968 då det tredje Futurohuset (nr 002) deltog i exportmässan Finnfocus i London. Futurohuset är en utopistisk vision av sin tid, som fortfarande fascinerar. Utställningscentret WeeGee firar tillsammans med EMMA – Esbo moderna konstmuseum husets 50-årsjubileum under sommaren och hösten i form av utställningar och evenemang som ger allmänheten en möjlighet att på ett mångsidigt sätt bekanta sig med experimentella former och optimistiska idéer från modernismens tid.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme