Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

Jaa

Espoossa sijaitsevassa yksityisessä ikäihmisten hoivakodissa on todettu joukkotestauksen perusteella seitsemällä asukkaalla ja neljällä henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta.

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeneihin. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä. Yksikön nimeä ei kerrota julkisuuteen asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Aiemmin tänä syksynä rajattuja tartuntaketjuja on todettu kahdessa espoolaisessa hoivakodissa. Lisäksi yksittäisen henkilön sairastuminen on muutamassa tapauksessa johtanut seulontatestaukseen. Näissä tapauksissa laaja testaus ei kuitenkaan paljastanut lisätartuntoja. Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asukkaita on noin 1350.

Turvalliset vierailut hoivakoteihin – muista käyttää maskia

Muistutamme omaisia ja läheisiä turvallisista vierailuista hoivakoteihin. Varotoimilla ja poikkeuksellisilla vierailujärjestelyillä voimme välttää koronavirustartunnat hoivakodeissa.
Vierailun alussa ja lopussa henkilökuntamme ohjaa vierailijat käsien pesuun ja käsidesin käyttöön. Vierailijat saavat kasvomaskin tulleessaan vierailulle, ja kasvomaskia on käytettävä koko vierailun ajan, myös silloin kun vierailija on kahden kesken hoivakodissa asukkaan asunnossa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä myös matkalla vierailulle.

Vierailuista on sovittava ennakkoon henkilökuntamme kanssa. Sopimalla vierailusta ennakkoon voimme varmistaa, että hoivakotiin ei keräänny samanaikaisesti suurta joukkoa vierailijoita. Tämän vuoksi vierailulle voi tulla vain rajallinen määrä vierailijoita kerrallaan. Rajoittamalla vierailijamäärää varmistamme, että turvaväli on mahdollista pitää hoivakodeissa asukkaiden asunnoissa.

Vierailuohjeet hoivakotien vierailijoille.

Yhteyshenkilöt

Perusturvajohtaja Juha Metso, juha.metso@espoo.fi, p. 050 532 7321

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme