Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Cleantech Garden kokoaa kiertotalouden toimijat yhteen

Jaa

Bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä Cleantech Garden Espoon Kiviruukissa on täydentymässä uusilla toimijoilla. Päätöksentekoon etenee seuraavaksi mittava koulutusta, tutkimusta sekä yritystoimintaa yhdistävä kokonaisuus, joka toteutuessaan tuo Kivenlahteen runsaasti uusia työpaikkoja. Hankkeessa keskeisessä roolissa on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian uusi kampus.

Havainnekuva Kiviruukin alueesta. Kuva: Espoon kaupunki
Havainnekuva Kiviruukin alueesta. Kuva: Espoon kaupunki

Omnia hakee yhdessä NCC Property Development Oy:n kanssa jatkoa Omnialle aiemmin myönnettyyn aluevaraukseen Kiviruukissa. Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee hanketta koskevaa aluevarausta 5. lokakuuta.

Kansainvälisesti ainutlaatuinen osaamisen kehittämisen ja tutkimuksen keskittymä

”Kaupungin tehtävänä on varmistaa metrovyöhykkeelle sijoittuvan Kiviruukin pienteollisuus- ja varastoalueen muuttuminen monipuoliseksi ja viihtyisäksi kaupunkiympäristöksi. Omnian ja NCC:n yhteishanke täydentää Kiviruukin kehittämiselle asetettuja tavoitteita. Erityisesti alueen työpaikkojen määrän kasvattamisessa Cleantech Gardenin rooli on keskeinen”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Kyseessä on 45 000 neliömetrin laajuinen kokonaisuus, joka kokoaa tiede-, tutkimus- ja koulutustoimijoita yhteen. Hankkeen osapuolet selvittävät myös asuntorakentamisen mahdollisuuksia alueelle. Omnian tavoitteena on saada uusi kampus käyttöön vuonna 2024. Tontille sijoitetaan myös 300 Kivenlahden metroaseman liityntäpysäköintipaikkaa. Ensimmäinen osa Cleantech Gardenia on toiminnassa jo oleva VTT:n Bioruukki, joka on Pohjoismaiden suurin bio- ja kiertotalouden tutkimusympäristö.

”Tontille toteutettavan Omnian kampuksen rinnalle syntyvän palvelurakenteen vuoksi on tärkeää, että suunnitteluvaiheessa löydetään edellytykset hyvään yhteistyöhön VTT:n, Espoon kaupungin ja muiden palvelutuottajien kanssa, ja näin Cleantech Garden luo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi biotalouteen liittyville yrityksille, kertoo kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko Omniasta.

Kiviruukki linkittyy keskeiseksi osaksi Kivenlahtea

Valtaosa Kivenlahden ympäristön uudesta asuntorakentamisesta keskittyy tulevaisuudessa Länsiväylän pohjoispuolelle Kiviruukkiin, josta on lyhyt matka myös metron tulevalle pääteasemalle. Uusia asukkaita Kiviruukkiin muuttaa seuraavien vuosikymmenien aikana jopa 9 000–12 000. Myös työpaikkojen määrän odotetaan tuplaantuvan nykyisestä hieman alle tuhannesta. Kokonaisuudessaan Kiviruukkia päästää kehittämään, kun vireillä oleva osayleiskaava ja sen pohjalta laadittavat asemakaavat on saatu valmiiksi ja hyväksytty. Alueen odotetaan valmistuvan 2030-luvulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi, Espoon kaupunki
Maankäyttöasiantuntija Jouni Lindberg, puh. 043 826 9051, jouni.lindberg@espoo.fi, Espoon kaupunki
Kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko, puh. 050 551 8119, sampo.suihko@omnia.fi, Omnia

Kuvat

Havainnekuva Kiviruukin alueesta. Kuva: Espoon kaupunki
Havainnekuva Kiviruukin alueesta. Kuva: Espoon kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Työtä yhdessä 2020 -tapahtuma luotasi kuntien uutta roolia työllisyydenhoitajana: Ensi vuonna yhä useampi työtön saa työnhakupalvelunsa TE-toimiston sijaan kunnalta23.10.2020 08:25:05 EESTTiedote

Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestivät 21.10.2020 verkkotapahtuman Työtä yhdessä 2020, jossa nostettiin esiin työllisyydenhoidon ajankohtaisia teemoja. Tapahtuma oli kolmen suuren kaupungin lähtölaukaus tammikuussa 2021 käynnistyville työllisyyden kuntakokeiluille. Työvoimapalvelujen uudistaminen on mitä ajankohtaisin aihe suomalaisen työelämän ollessa murroksessa digitalisaation, globalisaation ja koronapandemian vuoksi. Tapahtuman pääpuhujia olivat työministeri Tuula Haatainen ja teknologiavaikuttaja Taneli Tikka. Päivän kestävän livelähetyksen juonsi André Noël Chaker. Kuntatalolta lähetettyyn tapahtumaan osallistui työministerin, kuntapäättäjien ja yritysten edustajien ohella yli 2500 osallistujaa verkkovälitteisesti eri puolilta Suomea. Puheenvuorot löytyvät Kunta-TV:n sivuilta tallenteina viikolla 44/2020.

Nämnden Svenska rum fastställde arbets- och lovtiderna för nästa läsår22.10.2020 21:51:11 EESTTiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum de svenskspråkiga förskolornas, grundskolornas och gymnasiets arbets- och lovtider för läsåret 2021-2022 i Esbo. Nämnden beslutade också att Boställsskolan ändrar namn till Alberga skola från och med 1.8.2021 då skolan flyttar till nya lokaler i Monikko. På mötet behandlades även servicesedeln inom privat småbarnspedagogik samt projektet Espoonlahden päiväkoti 2.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme