Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon digikokeilukilpailuun tuli yli 50 ehdotusta

Jaa

Espoon kaupunki haki touko–kesäkuussa digikokeilukilpailulla ideoita ja innovatiivisia ratkaisuja, joita voidaan kokeilla kaupungin palveluissa eri asiakas- ja käyttäjäryhmien kanssa. Tuloksena oli yli 50 ehdotusta.

Ehdotuksia tuli muun muassa käännös- ja tulkkausratkaisuista, datan hyödyntämisestä sekä tilojen ja ympäristön käytön tehostamisesta.

”Hakemuksia tuli ennätysmäärä. Meille on tärkeää, että kokeiltava ratkaisu integroituu osaksi asukkaan ja asiakkaan arkea, palvelupolkua, eikä ole päälle liimattu erillisratkaisu”, toteaa Espoon palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen.

Espoon kaupunki arvioi saadut kokeiluehdotukset loppukesän aikana. Toteutettavien kokeilujen valintapäätöksestä viestitään syyskuun 2019 aikana.

Valittujen kokeilujen toteutus voidaan ajoittaa syksystä 2019 ja vuoden 2020 lopun välillä. Kokeilut voivat kestää 3–9 kuukautta ja olla arvoltaan 8 000–30 000 euroa riippuen niiden luonteesta ja vaativuudesta.

Ehdotuksia digikokeilukilpailuun saivat tehdä niin asukkaat, yritykset, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijat kuin yhteisötkin. Kaupunki kannusti digikokeilukilpailussa myös yhteiskehittämiseen ja kumppanuuteen siten, että ehdotuksen pystyi jättämään konsortio, jossa on edustettuina esimerkiksi yritys, yhteisö ja tutkimus- ja oppilaitos.

Digiagendan kokeiluilla Espoon kaupunki haluaa tunnistaa markkinoilla toimivia tulevaisuudenratkaisuja vastaamaan kaupungin ydinpalvelujen ja -toimintojen tarpeisiin ja niiden kehittämisen. Kokeiluilla Espoon kaupunki pyrkii oppimaan ja keräämään tietoa ja kokemusta kokeiltavista ratkaisuista.

”Kokeilut voivat muuttaa asukkaiden, asiakkaiden, henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden asenteita ja toimintatapoja, kun he pääsevät itse tutustumaan erilaisiin palveluihin ja saavat tuntumaa siitä, mitä nämä merkitsevät käytännössä”, kertoo Espoon digiagendan kehittämispäällikkö Valia Wistuba.

Yhteyshenkilöt

Valia Wistuba, kehittämispäällikkö, Espoon kaupunki
valia.wistuba@espoo.fi, puh. 043 825 2905

Päivi Sutinen, palvelukehitysjohtaja, Espoon kaupunki
paivi.sutinen@espoo.fi, puh. 046 877 2871

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme