Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ensimmäinen ympärivuorokautinen apteekki tulossa Espoon sairaalan yhteyteen

Jaa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on päättänyt perustaa Espooseen kuusi uutta apteekkia. Yksi uusista apteekeista sijoittuu Jorvin sairaala-alueelle, keväällä 2017 avatun Espoon sairaalan yhteyteen.

"Espoo on väestömäärältään kasvava Suomen toiseksi suurin kaupunki, mikä on luonut tarvetta myös apteekkipalveluiden lisäämiselle eri puolille kaupunkia", Fimea toteaa.

Tällä hetkellä Espoossa toimii 10 apteekkia ja seitsemän sivuapteekkia, mikä on vähän suhteessa nopeasti kasvavaan väestömäärään. Espoossa on nyt yksi apteekki 15 900 asukasta kohden, kun koko maassa apteekkeja on yksi 6 700 asukasta kohden. Vuonna 2016 Espoon apteekeista toimitettiin 1,86 miljoonaa lääkemääräystä.

Päätös ilahduttaa – palvelut paranevat

Tuleva apteekki tarjoaa palveluja ympäri vuorokauden. Palvelut ovat sekä sairaalassa asioivien että Espoon ja lähikuntien asukkaiden käytettävissä.

  • Olemme erittäin ilahtuneita tästä päätöksestä. Apteekkipalvelut Espoossa paranevat ja niitä tulee saataville myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tällä hetkellä Espoossa ei ole yhtään yöaikaan päivystävää apteekkitoimipistettä, sanoo perusturvajohtaja Juha Metso.

Espoon sairaalan ja Jorvin sairaalan muodostamalla alueella käy arviolta 10 000–12 000 henkilöä joka arkipäivä. Kävijämääränsä puolesta sairaala-alue mahtuisi Suomen sadan suurimman kunnan joukkoon. Sairaala-alueella on myös ympärivuorokautinen terveydenhuollon päivystys sekä sosiaali- ja kriisipäivystys, jotka palvelevat Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen asukkaita. Ja Espoon sairaalaan parhaillaan rakentuva synnytysosasto saadaan käyttöön ensi vuoden alkupuolella. Siksi on perusteltua, myös apteekkipalveluja on saatavilla ympäri vuorokauden.

Apteekkiluvat tulevat hakuun myöhemmin

Fimea julistaa uuden apteekkiluvat haettaviksi, kun päätös saadaan lainvoimaiseksi.

  • On sekä asukkaiden että potilaiden etu, että Espoon sairaalan yhteyteen tuleva apteekki saadaan nopeasti toimintaan, Juha Metso toteaa.

Espoon kaupunki jätti syyskuussa 2016 Fimealle aloitteen apteekkitoimipisteen saamiseksi Jorvin sairaala-alueelle. Asiaa on edistetty Espoon sosiaali- ja terveystoimen ja kaupungin poliittisessa johdossa yhteistuumin.

Lisätiedot

perusturvajohtaja Juha Metso, puh. 09 816 23050

Fimean tiedote 12.10.2017: Fimea on päättänyt perustaa kuusi uutta apteekkia Espooseen ja muuttaa Espoon apteekkien sijaintialueita

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme