Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon erityisluokille on myönnetty Vuoden 2021 esteetön teko -palkinto

Jaa

Vuoden 2021 esteetön teko -palkinto on myönnetty Espoon erityisluokille, erityisesti TAO-luokille ja heidän opettajilleen sekä muulle henkilökunnalle. Tänä vuonna kilpailun teemana oli ”Vammaiset henkilöt näkyviksi!”

TAO-luokilla tarkoitetaan toiminta-alueittain järjestettävää opetusta vaikeimmin kehitysvammaisille tai autistisille lapsille. Valinnan perusteena on erityisluokkien tekemä työ sen eteen, että vammaisilla lapsilla on oikeus osallisuuteen sekä normaaliin ja hyvään elämään.  

Espoossa peruskoulujen yhteydessä toimivat TAO-luokat tekevät vammaiset henkilöt näkyväksi koulunsa oppilaille. TAO-luokat osallistuvat esimerkiksi koulun joulu- ja kevätjuhliin omilla esityksillään, jolloin koulun oppilaiden lisäksi osallisuus näkyy myös heidän huoltajilleen. Toiminta lisää tietoisuutta vammaisuudesta alakouluikäisistä alkaen.  

Toiminta-alueittain järjestettävää opetusta toteutetaan Jalavapuiston, Järvenperän, Ruusutorpan, Rinnekodin ja Postipuun kouluissa sekä Kilonpuiston, Niittykummun, Mankkaan, Mikkelän, Saunalahden, Karhusuon ja Koulumäen kouluissa.  

Tunnustus pitkäjänteisestä ja merkityksellisestä työstä 

Palkinto jaettiin tänään kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. virtuaalisesti järjestetyssä Kaikki pyörii -tapahtumassa. Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornoksen jakaman palkinnon vastaanotti suomenkielisen perusopetuksen johtaja Juha Nurmi 

“Tämä on tunnustus pitkäjänteisestä ja hyvästä työstä ennen kaikkea toiminta-alueittaista opetusta arjessa toteuttavien koulujen opettajille ja avustajapalveluhenkilöstölle sekä koulujen rehtoreille ja koko kouluyhteisöille. Ei sovi unohtaa myöskään hallinnossa työskentelevää opetuksen tuen tiimiä, jonka ansiosta kullekin lapselle löytyy heille sopiva opetuspaikka. Myös perusopetuksen aluepäälliköt edistävät erityisopetukselle myönteistä toimintakulttuuria alueidensa kouluissa”, Nurmi kertoo. 

Tapahtuma on Espoon vammaisneuvoston, Espoon kaupungin toimijoiden ja Espoossa toimivien vammais- ja pitkäaikaissairaiden järjestöjen yhteistyön tulos. Sen tarkoituksena on vuosittain esitellä eri toimijoita ja erilaisia tapoja elää arkea entistä esteettömämmin. 

Tunnustusta olivat vastaanottamassa myös opetuksen tuen päällikkö Miia Loisa-Turunen, Keski- ja Pohjois-Espoon perusopetuksen aluepäällikkö Kaisa Alaviiri sekä TAO-opetusta järjestävän Jalavapuiston koulun rehtori Paula Kotilainen, apulaisrehtori Eija Virta ja erityiskoulunkäyntiavustaja Johanna Enkovaara. 

”Espoossa on monia erilaisia opetuksen järjestämistapoja, joissa on omat erityisosaamisalueensa. Myös vaativan erityisen tuen oppilailla on Suomessa oikeus käydä koulua ja saada opetusta, kehittyä ja oppia uusia asioita ja taitoja. On todella hienoa, että merkityksellistä työtä tekevät koulut saivat tällaisen tunnustuksen tekemästään työstä. Onnitteluni hyvästä työstä saamastanne tunnustuksesta!” Loisa-Turunen toteaa.  

Palkinnonsaaja valitaan vuosittain espoolaisten ehdotuksista 

Vuoden esteetön teko -kilpailu järjestettiin jo kahdeksatta kertaa. Tarkoituksena on nostaa esiin esteettömyyden, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden merkitystä myönteisellä tavalla. Kilpailussa etsitään innostavia esimerkkejä esteettömyydestä, saavutettavuudesta ja hyvästä asenteesta.  

Kaikki espoolaiset voivat esittää ehdokkaita kilpailuun. Ehdokkaiden joukossa on vuosittain espoolaisia palveluja, yrityksiä, yhteisöjä, toteutettuja ideoita, rakennusratkaisuja ja muuta toimintaa, jotka tuovat palvelut kaikkien saataville ja tekevät liikkumisesta helppoa. Tänä vuonna vammaisneuvosto valitsi ehdokkaista voittajan ja kaksi kunniamaininnan saajaa.

Yhteyshenkilöt

Miia Loisa-Turunen, suomenkielisen perusopetuksen opetuksen tuen päällikkö, miia.loisa-turunen@espoo.fi, puh. 050 325 3252

Pirkko Kuusela, vammaisneuvoston puheenjohtaja, pirkko.kuusela@gmail.com, puh. 040 572 6296

Sirkku Kiviniitty, vammaisasiamies, sirkku.kiviniitty@espoo.fi, puh. 050 344 5190

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Färdplan för klimatarbetet i Kera visar hur man kan utveckla klimatneutrala stadsdelar25.1.2022 14:33:55 EET | Tiedote

Kera är ett av de största projekten för utveckling av ett område i Esbo och huvudstadsregionen. I Kera testas och utvecklas lösningar som stöder en klimatneutral cirkulär ekonomi. För den nya stadsdelen har det utarbetats en färdplan för klimatneutralitet. Färdplanen berättar hurdana klimatlösningar det behövs när det gamla industriområdet omvandlas till ett stadscentrum för 14 000 invånare.

Felaktiga uppgifter om coronabegränsningar sprids i Esbo stads namn20.1.2022 16:12:59 EET | Tiedote

Det har skickats felaktiga uppgifter om coronabegränsningar till evenemangsarrangörer från en Gmail-adress som skapats i Esbo stads namn. Meddelanden har skickats åtminstone till arrangörer av vinteridrottstävlingar och de innehåller flera felaktiga påståenden. Åtminstone en del av meddelandena har undertecknats av ”Espoon koronaviruksen ennaltaehkäisytiimi” (”Esbos team för förebyggande av coronaviruset”).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme