Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 6.10.2022

Jaa

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan kokous järjestettiin torstaina 6.10.2022. Lautakunta päätti muun muassa asiakasmaksujen korottamatta jättämisestä ja EU-koronatodistusten tarjoamisen kriteereistä ja päätösvallan delegoinnista sekä merkitsi tiedoksi vastauksen valtuustokysymykseen ruotsinkielisestä intervallihoidosta.

Asiakasmaksujen korottamatta jättäminen

Eduskunta on hyväksynyt inflaation vuoksi kansaneläkeindeksin ylimääräisen määräaikaisen korotuksen ajalle 1.8.2022– 31.12.2022. Indeksiin sidottuja etuuksia, joita ovat muun muassa kansaneläke, takuueläke, työmarkkinatuki ja peruspäiväraha sekä toimeentulotuen perusosa, on korotettu 3,5 prosenttia.

Espoossa asiakkaan tuloihin perustuvia asiakasmaksuja peritään säännöllisessä kotihoidossa, asumispalvelussa, tehostetussa asumispalvelussa, pitkäaikaisessa laitoshoidossa, pitkäaikaisessa perhehoidossa ja lapsiperheiden säännöllisessä kotipalvelussa. Jos tulot kasvavat, myös asiakasmaksua tulisi korottaa. Tämä tarkoittaisi lähes kaikkien palvelujen asiakkaiden maksujen korottamista 1.8.2022 lähtien.

Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että tulosidonnaisia asiakasmaksuja ei erikseen korotettaisi ylimääräisen indeksikorotuksen vuoksi. Korotetut etuudet voidaan huomioida, jos asiakasmaksu tarkistetaan muusta kuin indeksikorotuksesta johtuvasta syystä. Arviona on, että tuloja jäisi keräämättä aikaväliltä 1.8.2022 - 31.12.2022 noin 50 000–60 000 euroa. Tulosidonnaiset asiakasmaksut tarkistetaan kokonaisuudessaan vastaamaan asiakkaiden muuttuneita tuloja seuraavan kerran vuonna 2023.

Vastaukset valtuustokysymykseen ja EU-koronatodistuksen tarjoamisen kriteerit

Lautakunta käsitteli EU-koronatodistuksen tarjoamisen kriteerit. Lautakunta päätti, että Espoo jatkaa EU-koronarokotustodistusten laatimista ulkomailla annetusta rokotuksesta, mutta todistusta ei kirjoiteta henkilöille, joilla on todettu positiivinen covid-19-tauti toisessa EU-maassa, EU:n ulkopuolisessa maassa tai suurlähetystöissä, jotka sijaitsevat Suomessa. Lautakunta päätti edelleen, että EU:n koronarokotustodistuksia voidaan antaa henkilöille, joiden kotikunta on Espoo tai joilla on kotikuntaan rinnastettava oikeus kunnan terveyspalveluihin esimerkiksi työskentelyn tai opiskelun vuoksi. Lautakunta päätti myös, että se delegoi jatkossa päätösvallan EU:n koronarokotustodistusten antamisesta virkasuhteisille kunnan tartuntataudeista vastaaville lääkäreille.

Lisäksi lautakunnan merkitsi tiedoksi vastauksen valtuustokysymykseen ruotsinkielisestä intervallihoidosta.

Info-osuudessa lautakunta kuuli ajankohtaiskatsauksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelusta, terveysasemien puhelinpalvelun tilanteesta sekä hammashoidon palvelusetelin tasokorotuksesta.

Lisätiedot: 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi2.12.2022 15:10:00 EET | Tiedote

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään kahden vuoden tauon jälkeen, kun Professori Rebecca Piekkari Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valittiin vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustaa espoolaisia tieteentekijöitä osallistumaan akateemisten järjestöjen toimintaan sekä kongressien järjestämiseen. Professori Piekkari on järjestyksessään 12. Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme