Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnassa 23.8.2022

Jaa

Espoon hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan seuraava kokous järjestetään tiistaina 23.8.2022 kello 17.00 alkaen.

Lautakunta saa käsiteltäväkseen hyvinvoinnin ja terveyden toimialan toisen osavuosikatsauksen vuodelta 2022

Toimialan tulojen ennustetaan ylittävän voimassa olevan talousarvion 28,1 miljoonalla eurolla, mikä suurilta osin selittyy koronakorvauksilla, joita saataneen valtiolta. Koronakorvauksiin liittyy epävarmuutta, sillä lopullista linjausta korvausperusteista ei ole vielä tehty.

Toimialan toimintamenojen ylitykseksi arvioidaan 52,1 miljoonaa euroa, josta 31,3 miljoonaa euroa aiheutuu koronakuluista. Suurimmat ylitykset ovat ostopalveluissa, jotka liittyvät koronakulujen lisäksi avosairaanhoidon, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, erikoissairaanhoidon, vammaisten, vanhusten ja lasten sijaishuollon palveluihin.

Toimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 24,1 milj. euroa heikompana voimassa olevaan talousarvioon verrattuna.

Vastaukset valtuustokysymyksiin ja selvitykset Aluehallintovirastolle

Lautakunnan käsittelyssä ovat vastaukset valtuustokysymyksiin neuvolapalvelujen toiminnasta sekä Luona OY:n toiminnasta Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa. Lautakunta käsittelee myös lausunnot ja selvitykset Aluehallintovirastolle koskien Espoon kaupungin lastensuojelun erityispalvelujen henkilökunnan riittämättömyyttä ja asiakasturvallisuuden vaarantumista sekä suun terveydenhuollon hoitoonpääsyä.

Info-osuudessa lautakunta kuulee muun muassa ajankohtaiskatsauksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelusta sekä raportin työvoiman saatavuuden turvaamisen toimenpiteistä.

Lisätiedot: 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme