Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja Kauniaisten lukioihin 2433 uutta opiskelijaa

Jaa

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin kevään 2021 yhteishaussa 2111 opiskelijaa, ruotsinkielisiin lukioihin 322 opiskelijaa. Tänä vuonna lukiopaikkaan vaadittiin vähintään 7,67 keskiarvo. Omnian ammatillisiin koulutuksiin hyväksyttiin yhteensä 1396 yhteishaussa hakenutta opiskelijaa.

Kevään 2021 yhteishaussa Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin 2111 opiskelijaa.

Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1977 ja Kauniaisissa 134. Lukioiden kaikki aloituspaikat täytettiin. Espoossa suomenkielisiin lukioihin aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. 

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin valittiin 225 opiskelijaa. Hakijoista 50 valittiin englanninkieliselle IB-linjalle. Kauniaisten ruotsinkieliseen lukioon, Gymnasiet Grankulla samskolaan valittiin 97 opiskelijaa.

Korkein sisäänpääsykeskiarvo Otaniemen lukioon 

Espoon ja Kauniaisten lukioihin valittavan opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tai painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 7,0. Espoossa alin hyväksytty keskiarvo, jolla pääsi suomenkieliseen lukioon, oli tänä vuonna 7,67. Viime vuonna alin keskiarvo oli 7,83.

Vuoden 2021 yhteisvalinnassa Espoon suomenkielisten lukioiden korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,08 oli Otaniemen lukiossa. Toiseksi korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,0 muodostui tänä vuonna Kuninkaantien ja Tapiolan lukioihin.

Mattlidens gymnasiumin alin hyväksytty keskiarvo yleislinjalle oli 7,69. Gymnasiet Grankulla samskolan alin hyväksytty keskiarvo oli 8,25. 

Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, tulee valituksi kyseiseen lukioon. Mikäli useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan tällöin opetusministeriön asetuksen mukaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo. 

Lukiokohtaiset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen ensisijaisten hakijoiden määristä ja muun muassa lukiokohtaisten aloituspaikkamäärien muutoksista.  

Omniaan 1396 uutta opiskelijaa 

Omniaan valittiin 2021 yhteishaussa yhteensä 1396 opiskelijaa. Määrällisesti eniten, 263 opiskelijaa valittiin liiketoiminnan perustutkintoon. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon valittiin 222 opiskelijaa ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon 120 opiskelijaa.

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen valittiin yhteensä 234 opiskelijaa. Yhtä aikaa yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin. Niihin valittiin yhteensä 158 opiskelijaa.

Lisätietoja:  

Espoon kaupunki, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, Tapio Erma, p. 046 877 3216

Omnia Koulutus, rehtori Maija Aaltola, p. 050 384 9354  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi Tommi Kuukka2.7.2021 10:08:29 EEST | Uutinen

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tommi Kuukka. Tehtävää haki 51 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kehittämisjohtaja vastaa sote-palvelujen kehittämiskokonaisuudesta sekä digitaalisen ja teknologisen potentiaalin hyödyntämisestä kuntalaisten hoidossa ja prosessien hallinnassa. Kehittämisjohtaja on sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmän jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme