Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungille merkittävä EU-rahoitus liikunnan, urheilun ja digitalisaation yhdistämiseen – uusia harrastamisen tapoja ja elämyksiä espoolaisille

Jaa

Euroopan komissio on myöntänyt Espoolle merkittävän projektiavustuksen ruohonjuuritason harrastamisen kehittämiseen ja innovaatioihin, joilla kehitetään liikunnan infrastruktuuria. Projektissa ravistellaan olemassa olevia ajatuksia ja käsityksiä aktiivisesta elämäntavasta ja digitaalisuuden tarjoamista mahdollisuuksista urheilulle ja liikunnalle. Tavoitteina on kasvattaa Espoon osaamista urheilun digitalisoitumisessa, parantaa alueen liikuntatoimijoiden edellytyksiä hyödyntää digitalisuutta sekä aktivoida asukkaita sellaisin tavoin, jotka he kokevat omikseen.

Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021
Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021

 EU-rahoituksen saaminen on osoitus siitä, että Espoon osaaminen digitalisaatiossa ja liikkumisen edistämisessä tunnistetaan Euroopan tasoisesti. Erityisen ilahduttavaa on, että rahoituksella kehitetään Espoosta entistä parempi liikuntakaupunki koko yhteisön voimin. Asukkaat, liikuntaseurat, yritykset ja kaupunki luovat yhdessä uusia tapoja arjen aktiivisuuteen, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Rahoituksen hakeminen on ollut osa Espoon strategista linjaa ymmärtää ja tukea digitaalisen kulttuurin ilmiöitä, kuten e-urheilua ja liikuntapelaamista. Espoo on panostanut jo aiemmin vahvasti digitaalisen kulttuurin ilmiöiden edistämiseen. Kehittämisprojekti mahdollistaa monipuolisemman tekemisen teeman ympärillä.

 Projektin läpimeno on hieno juttu koko kaupungille. Siinä kiteytyy jo tehty työ digitaalisen kulttuurin parissa. Hankkeen avulla päästään kokeilemaan erilaisia digitalisuutta hyödyntäviä liikunta- ja urheilutoimintoja, jotka ovat aiemmin jääneet isompien asioiden jalkoihin, sanoo e-urheilun suunnittelija Kimmo Leinonen.

Vuosina 2022–2024 toteutettavan projektin vetovastuu on liikunnan ja urheilun yksiköllä

Kaiken kaikkiaan jaossa oli 5,5 miljoona euroa, josta myönnettiin rahoitusta 17 organisaatiolle. Espoon kaupungille myönnettiin 381 000 euroa. Espoon kaupungin lisäksi rahoitusta saivat mm. Alankomaiden Olympiakomitea ja Espanjan Jalkapalloliitto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Espoon kaupunki / Liikunta ja urheilu
Kimmo Leinonen
suunnittelija
e-urheilu ja pelaaminen
040 639 4696
kimmo.leinonen@espoo.fi

Kuvat

Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021
Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupungin liikuntapalvelut vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, 8 avantoa, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja, uimarantoja jne. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. 

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espoo.fi/liikunta
#espooliikkuu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme