Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin ilme päivittyi vastaamaan saavutettavuusvaatimuksia

Jaa

Ilmeuudistuksen näkyvimpänä muutoksena on uusi väripaletti sekä julkaisuissa käytettävät helppolukuiset fontit, joita käytetään myös uudistuvassa Espoo.fi -sivustossa.

Espoon tavoitteena on turvata lain edellyttämä saavutettavuus kaikessa kaupungin viestinnässä. Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää palveluja helposti. Saavutettavaa viestintää toteutettaessa huomioidaan tekninen toteutus, helppokäyttöisyys sekä sisältöjen selkeys ja ymmärrettävyys.

”Visuaalisuudella on iso merkitys saavutettavaa viestintää toteutettaessa. Uudet värit ja fontit mahdollistavat sen, että esimerkiksi kontrastit ovat tarpeeksi voimakkaat ja että tekstien luettavuus on hyvä”, kertoo viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo.

Uudistuksen yhteydessä on selkeytetty graafista ohjeistusta ja logon käyttöä. Logosta käytetään jatkossa vain yksivärisiä versioita. Aiemmin käytössä olleista kieliversioista on luovuttu ja jatkossa käytössä on vain suomi-ruotsi -tekstillä varustettu logo.

”Espoon ilme on edelleen tunnistettavan espoolainen ja tutut asiat kuten logo ja sininen pääväri ovat edelleen mukana. Päivitetty ilme alkaa näkyä aineistoissa, katukuvassa ja sähköisessä viestinnässä pikkuhiljaa. Saavutettava viestintä hyödyttää meitä kaikkia”, Tyry-Salo täydentää.  

Espoo.fi-sivusto uudistuu

Uusi ilme tulee näkymään myös uudistettavilla Espoo.fi-nettisivuilla. Sivustoa uudistetaan parhaillaan vastaamaan EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimuksia ja samalla vaihdetaan myös julkaisujärjestelmä vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Uudet sivut julkaistaan vuoden 2021 aikana.
Uuden sivuston kehitysversioon eli beta-versioon pääsee jo tutustumaan. Samalla voit vastata ja vaikuttaa uuteen sivustoon heti alkuvaiheessa vastaamalla betaan liittyvään kyselyyn.

Kehitämme uutta espoo.fi-sivustoa – vastaa kyselyyn

Espoon kaupungin graafinen ohjeisto

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Espoon logo
Espoon logo
Lataa
Espoon väripaletti
Espoon väripaletti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme