Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin nimissä levitetään väärää tietoa koronarajoituksista

Jaa

Espoon kaupungin nimissä perustetusta Gmail-osoitteesta on lähetetty väärää tietoa koronarajoituksista tapahtumien järjestäjille. Viestejä on lähetetty ainakin talviurheilukilpailujen järjestäjille. Viesteissä on useita virheellisiä väittämiä. Ainakin osa viesteistä on allekirjoitettu ”Espoon koronaviruksen ennaltaehkäisytiimin” nimissä.

Jos Espoon kaupunki ohjeistaa sähköpostitse, viesti tulee aina espoo.fi- tai opetus.espoo.fi-loppuisesta osoitteesta. Ajantasaiset tiedot Espoossa voimassa olevista koronarajoituksista ja -suosituksista löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

”Kehotan ihmisiä varovaisuuteen. On erittäin ikävää, että tällaista disinformaatiota eli tarkoituksellisesti harhaanjohtavaa tietoa levitetään jälleen. Jos et ole aivan varma, että kyseessä on virallinen viranomaisten ohjeistus, älä ainakaan jaa sitä eteenpäin”, ohjeistaa Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen.

Jos haluat ilmoittaa saamistasi epäilyttävistä viesteistä, ota yhteyttä kaupunkiin sähköisen palautekanavamme kautta. Valitse palautteesi aiheeksi ”Muu ja yleinen palaute” ja edelleen ”Turvallisuus Espoon kaupungissa”, niin viestisi ohjautuu suoraan turvallisuusasiantuntijoillemme.

Ulkotapahtumia saa järjestää turvallisuusohjeita noudattaen

Uudellamaalla on kielletty henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.1.2022 asti. Kielto ei koske ulkotapahtumia, eli esimerkiksi hiihtokilpailuja saa järjestää.

Ulkotiloissa tapahtuvia kokoontumisia tai niiden henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta niiden järjestäjän täytyy huomioida osallistujien terveysturvallisuus tartuntatautilain mukaisesti. Toiminta täytyy järjestää niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin tai muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Mihinkään toimintaan ei saa osallistua flunssaoireisena.

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa ollessaan kasvomaskia, jos terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana. Muiden kuin harrastajien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa minimoidaan.

THL: Suositukset koskien julkisia tiloja ja yleisiä kokoontumisia

Myös rokotevastaista uhkailua kohdistettu kouluihin

Osa Espoon kaupungin kouluista puolestaan on saanut oppilaidensa vanhemmilta uhkaavia viestejä, joissa kielletään niin lapsen rokottaminen, maskin käyttö kuin käsidesin käyttöön kehottaminen, ellei kyseessä ole lapsen oma käsidesi. Viesteissä varoitetaan, että sitä käytetään tarvittaessa todisteena oikeustoimissa.

Noudatamme Espoossa valtakunnallisia rokotusohjeita ja -suosituksia. Emme rokota ketään väkisin, ja alle 12-vuotiaiden rokottamiseen vaadimme kaikkien huoltajien allekirjoittaman kirjallisen luvan. Espoossa emme myöskään anna koronarokotuksia kouluilla, vaan vain rokotuspisteissä, joissa alle 12-vuotiaalla täytyy olla aina vähintään yksi aikuinen mukanaan.

”Emme hyväksy henkilöstöömme kohdistuvaa painostusta missään muodossa. Olemme työnantajana vastuussa henkilöstömme työhyvinvoinnista. Tarvittaessa ilmoitamme matalalla kynnyksellä poliisille painostuksesta ja asiattomasta toiminnasta henkilöstöämme kohtaan”, toteaa turvallisuuspäällikkö Häkkinen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme