Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin sisäliikuntatilat sulkeutuvat

Jaa

Espoon kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuna maanantaista 30.11.2020 alkaen. Tämä koskee mm. uimahalleja, jäähalleja, kuntosaleja ja muita kaupungin omistuksessa olevia sisäliikuntapaikkoja. Kaupungin kaikki ohjatut liikuntakurssit sisä- ja ulkotiloissa keskeytetään.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan. Linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaan. Rajoitukset ovat voimassa 30.11. – 20.12.2020. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat sulkeutuvat. Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään myös ulkona.

Kannustamme kaikkia ulkoiluun ja lapsia ulkotreeneihin

Espoon luonto, ulkoilureitit ja lähiliikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen rajoitusten aikana. Espoossa on yhdeksän tekojäätä, joista Tapiolan Jääpuutarha, Leppävaara, Puolarmaari, Säteri ja Juvanpuisto ovat jo auenneet. Tapionkenttä ja Laaksolahti aukeavat ensi viikon alussa. Kaikki muutkin pyritään avaamaan heti kun se on mahdollista. Tekojäiden valaisemista jatketaan iltaisin aikaisempaa myöhempään. Laaksolahti ja Espoonlahti ovat valaistuina kello 23.00 asti ja muut tekojäät kello 22.00 asti. Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi.

Myös ulkona on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä.  Pukukopit ja huoltorakennukset ovat suljettu.

Liikuntapalvelut kannustaa seuroja siirtymään alle 20-vuotiaiden harjoittelussaan ulos.

-       On tärkeää, että lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjelma sekä liikkuminen jatkuvat ja urheiluseurat pystyvät mahdollistamaan sen turvallisesti. Toivomme seurojen harjoitusten jatkuvan ulkona turvaetäisyyksin, sanoo liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra.

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset tulee keskeyttää myös ulkona ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Myös tekonurmien valaisemista jatketaan pidempään ja valot sulkeutuvat jatkossa kello 22.00.

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella kotona

Kaikki kaupungin sisä- ja ulkoliikuntaryhmät ja -kurssit ovat tauolla, mutta ihmisiä kannustetaan liikkumaan myös kotona. Tarjolla on erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen löytyy sivulta espoo.fi/omatoimiliikunta.

Lisätiedot:

Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra
martti.merra@espoo.fi, puh 043 824 9586

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupungin liikuntapalvelut vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, 8 avantoa, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja, uimarantoja jne. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. 

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espoo.fi/liikunta
#espooliikkuu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme