Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunginhallitus vauhdittaa strategian kärkiä Brysselissä

Jaa

Espoon kaupunginhallitus matkustaa Brysseliin 17. - 19.1.2018. Matkan tarkoituksena on edistää Espoon kaupunkikehityshankkeita ja EU-yhteistyötä sekä vaikuttaa EU:n seuraavaan rahoituskehitykseen kaupunkipolitiikan vauhdittamiseksi.

Espoon valtuusto on asettanut vaativan tavoitteen olla hiilineutraali jo vuonna 2030. Tähän on hyvät mahdollisuudet, sillä Espoo on vuosina 2016 ja 2017 EU-tason tutkimuksissa todettu Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi, kun kaupunkeja on arvioitu taloudellisilla, ekologisilla, sosiaalisilla ja kulttuurisilla kriteereillä. Espoo aikoo olla Euroopan kestävin jatkossakin ja edistää Espoo-tarinan kärkiteemoja, jotka liittyvät mm. kestävään kehitykseen, innovaatiotoimintaan, kuntalaisten osallistumiseen, hyvinvointiin, kaupunkiin palveluna, digitalisaatioon sekä kaupunkikeskusten ja metrokäytävän kehittämiseen.

Brysselissä tutustutaan mm. koulutuksen, sisämarkkinoiden, terveyden sekä alue- ja kaupunkipolitiikan pääosastoihin sekä ympäristö- ja energiasopimuksen toteuttamiseen. Ohjelmassa on myös tutustuminen komission yhteisen tutkimuskeskuksen toimintaan. Kaikkiaan kaupunginhallitus tapaa useita kymmeniä Brysselissä toimivia EU-asiantuntijoita ja suomalaisvaikuttajia 15 eri tilaisuudessa. Kaupunginhallitus tapaa myös komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen. Hänen kanssaan teemoina ovat strategiset investoinnit sekä Kera kiertotalouden ja digitalisaation eurooppalaisena edelläkävijäalueena.

Kaupunginhallituksen ohjelmaan kuuluvat myös vierailut EU:n alueiden komiteaan ja Helsingin EU-toimistoon. Kaupunginhallitus tutustuu lisäksi Ghentin kaupungin strategiatyöhön ja EU-toimintaan.

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula, p. +358 50 464 2455

palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen, p. +358 46 877 2871

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme