Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki korottaa useiden ammattiryhmien palkkoja

Jaa

Lastentarhanopettajien palkat nousevat 175 euroa kuukaudessa 1.1.2019 alkaen. Espoo korottaa myös useiden muiden varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmien tehtäväkohtaisia palkkoja. Kaupunki on päättänyt kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisen paikallisen järjestelyerän jaosta 1.1.2019 alkaen.

Kuvituskuva:  Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu
Kuvituskuva: Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu

Kaupungin ja henkilöstöjärjestöjen neuvottelutuloksen kustannusvaikutus on noin 6,8 miljoonaa euroa vuodessa.

- Isoimmat palkankorotukset koskevat varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviä. Espoossa esimerkiksi lastentarhanopettajien uusi tehtäväkohtainen kuukausipalkka 1.1.2019 alkaen on 2 584,62 euroa. Osalla sosiaalityöntekijöistä palkat nousevat noin 163 euroa ja kotihoidon lähihoitajien palkat 55 euroa kuukaudessa, kertoo Espoon kaupungin henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski.

Neuvotteluissa sovittiin lisäksi, että opetusalalla palkankorotukset kohdistetaan erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opettajille. Lisäksi Espoossa jaetaan koulukohtaista kehittämisrahaa, jonka rehtorit voivat jakaa erityisesti kehitystöitä tekeville opettajille.

- Palkantarkistuksia kohdistuu myös moniin muihin tehtäviin ja niillä pyrimme korjaamaan palkkauksellisia epäkohtia. Erityisesti kannamme huolta Espoon kilpailukyvystä työmarkkinoilla, toteaa Sarekoski.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski, p. 050 351 5087

Kuvat

Kuvituskuva:  Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu
Kuvituskuva: Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme