Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki palkitsi Suviniityn uudet asumisoikeustalot

Jaa

Espoon keskuksen uudelle Suviniityn asuinalueelle rakennetut asumisoikeustalot palkittiin Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuisella tunnustuspalkinnolla. TA-Asumisoikeus Oy:n rakennuttama kohde osoitteessa Reviisorinkatu 6 koostuu kolmesta kerrostalosta, joissa on yhteensä 58 asumisoikeusasuntoa.

Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy

”Kohde on arkkitehtuuriltaan ajaton, ja se voisi sijaita missä tahansa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi toteutus on erityisen onnistunut”, Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas perustelee voittajan valintaa.

Syksyllä 2018 valmistuneissa taloissa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Asukkaiden käytössä on yhteistilat, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteinen naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

”Reviisorinkatu 6:sta tekee erityisen se, että olemme onnistuneet yhdistämään arkkitehtonisesti hienon kokonaisuuden sekä viihtyisän ja kohtuuhintaisen asumisen”, toteaa TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Pääurakoitsijana toimi Jatke Uusimaa Oy.

Suviniitty on osa uudistuvaa Espoon keskusta

Suviniityssä asuinrakennusten kaupunkikuvaan eli julkisivumateriaaleihin ja kattomuotoihin sekä korttelien sisäpihojen viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota jo varhaisessa vaiheessa ennen kaavoituksen käynnistymistä. Suviniityn rakentaminen jatkuu vielä muutaman vuoden ajan; lähivuosina uusia asukkaita sinne muuttaa noin tuhat. Alueen kehittäminen on osa Espoon keskuksen laajempaa uudistamista.

HURRAA-tunnustuspalkinto jaettiin kuudennen kerran

HURRAA-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien kohteelle, joka toteuttaa tai edistää Espoon rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti. Tänä vuonna palkinto jaettiin 29. marraskuuta, ja sen luovuttivat Espoon rakennuslautakunnan puheenjohtaja Janne Tähtikunnas ja vs. rakennusvalvontajohtaja Solja Mäkelä.

Yhteyshenkilöt

Vs. rakennuslupapäällikkö Christel Schalin, puh. 043 827 0874, christel.schalin@espoo.fi, Espoon kaupunki

Toimitusjohtaja Esa Mustonen, esa.mustonen@ta.fi,
TA-Asumisoikeus Oy

Kuvat

Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Lataa
Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Reviisorinkatu 6 A. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Lataa
Reviisorinkatu 6 C pihan puolelta kuvattuna. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Reviisorinkatu 6 C pihan puolelta kuvattuna. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Lataa
Reviisorinkatu 6 B. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Reviisorinkatu 6 B. Kuva: TA-Asumisoikeus Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme