Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kirjastot houkuttivat Suomi 100 -juhlijoita

Jaa

Espoon kaupunginkirjaston kävijämäärä kasvoi merkittävästi jälleen vuonna 2017. Varauksia tehtiin 14 % enemmän kuin edellisvuonna ja myös seudullinen Helmet-verkkokäyttö kasvoi. Kaikkiaan 82 Suomi 100 -tilaisuutta toi kirjastoihin runsaat 8300 osallistujaa.

Espoon kirjastojen käyttö kasvoi  

Espoon kirjastojen kävijämäärät kasvoivat yli 14 % edellisvuodesta. Myös kirjavarauksia tehtiin koko seudun tasolla Helmet.fi:ssä 14 % enemmän. Helmet-aineistohaun käyttö kasvoi. Helmet.fi:n Taskukirjasto-sovellukseen tutustui moni ja sitä käytettiin 146 973 kertaa. Taskukirjaston käyttöä pyritään lisäämään vuonna 2018 edelleen.

Ison Omenan kirjastossa kävi jo lähes saman verran väkeä kuin Turun pääkirjastossa

Toissavuoden eli 2016 lopussa rikkoutui Ison Omenan kirjastossa huikea miljoonan kävijän raja. Vuonna 2017 kävijämäärä kasvoi niin että se oli vuoden lopussa 1 254 873 (Turussa keskeisellä paikalla olevassa pääkirjastossa kävijämäärä oli 1 306 687).

Ison Omenan kirjasto on toiminut elokuusta 2016 lähtien Ison Omenan kauppakeskuksessa Palvelutorilla. Toimintakonsepti on kirjastomaailmassa uusi – kirjasto toimii muiden kulttuuri- ja sosiaali- ja terveyspalvelujen lomassa.

Suomi 100 –tilaisuuksia järjestettiin yli kahdeksankymmentä

Kaikkiaan 82 juhlavuoden kunniaksi järjestettyä tilaisuutta houkutti paikalle runsaat 8300 juhlijaa. Tässäkin yhteydessä kirjastot saivat tuntea, että ne ovat koko kansan rakastama palvelu.

Reilu 30 tapahtumaa Suomi 100 -tapahtumista oli Suuria Lukuseikkailuja päiväkotilapsille ja koululaisille. Pakohuonepelissä ryöstettiin Sampo. Musiikkiesityksiä oli sekä Runebergista että laajemmalla Suomi 100 –teemalla.  Järjestettiin myös Suomi 100 aiheisia QR-koodi -suunnistuksia kirjastojen tiloissa. Itsenäisyyspäivän iloiset kaikille avoimet Etkot saivat erityistä kiitosta kaupunkilaisilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. kirjastopalveluiden johtaja
Oili Sivula
Sähköposti:
oili.sivula@espoo.fi
Puh. 046 877 2096

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme