Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon koordinoima kulttuurin valtakunnallinen kehittämistehtävä jatkaa kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistä

Jaa

Espoon kaupunki koordinoi kulttuurin valtakunnallista kehittämistehtävää tulevina vuosina opetus- ja kulttuuriministeriön avustamana. Kehittämistehtävän painopiste uudella hankekaudella kuntien kulttuuripalvelujen osaamisen kehittämisessä.

Espoon kaupunki koordinoi kulttuurin valtakunnallista kehittämistehtävää vuosina 2022–2023. Kumppanina toimii Rovaniemen kaupunki.

Myönnetty kehittämistehtävä on jatkoa Espoon vetämälle valtakunnalliselle Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävälle, joka on kahden toimintavuoden aikana koonnut yhteen tietopohjaa Suomen kuntien kulttuuripalvelujen hyvistä toimintamalleista ja vahvistanut kuntien kulttuuripalveluissa työskennelleiden verkostoa.

Uudella hankekaudella kehittämistehtävä jatkaa työtään toimintamallien vakiinnuttamiseksi, esimerkiksi kokoamalla hyviä käytänteitä karttapohjaiseen muotoon. Painopiste uudella hankekaudella on kuntien osaamisen kehittämisessä. Kuntien kykyä tunnistaa omaa osaamista tai hyvää palvelukäytäntöä voi vahvistaa valtakunnallisen yhteistyön kautta esimerkiksi työpajoissa. Toiminnan ytimessä on vertaisoppiminen.

”Espoon ja Rovaniemen yhteistyö mahdollistaa osaamisen kehittämisen valtakunnallisesti. Espoossa on laajaa osaamista verkostoyhteistyöstä, ja esimerkiksi iso osa kulttuuripalveluista toteutetaan kumppaneiden kanssa. Rovaniemellä taas on laajat pohjoisen yhteistyöverkostot”, Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila sanoo.

Opetus ja kulttuuriministeriö myönsi valtakunnalliselle kehittämistehtävälle 170 000 euron avustuksen.

Alueelliset kehittämistehtävät myönnettiin Jyväskylän kaupungille, Kainuun liitolle, Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporelle, Kuopion kaupungille, Pohjois-Pohjanmaan liitolle, Satakunnan ammattikorkeakoululle ja Varsinais-Suomen liitolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Kasvi
Kulttuuripäällikkö
Espoon kaupunki
Puh. 050 301 9426
tiina.kasvi(at)espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme