Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kotihoitoa kehitetään määrätietoisesti

Jaa

Espoossa on panostettu kotihoidon johtamiseen. Myös kotihoidon resursseja on lisätty. Teknologiaa on otettu avuksi rutiinitöissä, jotta varsinaiseen asiakastyöhön jää enemmän aikaa. Henkilöstön hyvinvointi on kohentunut, mutta parantamisen varaa on vielä.

Kotihoidon resurssit ovat kasvaneet viime vuosina 10 prosenttia vuodessa. Kotihoitoon saatiin 40 uutta hoitajaa vuosina 2015–2017, ja keväällä 2018 saadaan vielä 20 lisää. Lisäysten jälkeen kotihoidossa on hoitajia yhteensä 360. Myös palvelusetelin käyttöä on laajennettu.

Espoossa pääsee nopeasti palveluasumisen piiriin, jos kotihoidon palvelut eivät riitä. Pitkäaikaishoidon hoivapaikka järjestyy kuukaudessa.

Henkilöstön hyvinvointi kohentunut, parantamisen varaa on vielä

Henkilöstön hyvinvointiin liittyviin ongelmiin on reagoitu. Johtamista on vahvistettu, johtamisjärjestelmää yksinkertaistettu ja toimintakäytäntöjä yhdenmukaistettu. Työhyvinvointikyselyt ovat nousujohteisia. Vuoden 2017 lopussa 16 prosenttia työntekijöistä koki töiden sujuvan huonosti (5 %) tai melko huonosti (11 %), kun vuotta aiemmin luku oli 23 prosenttia.

– Seuraamme jatkuvasti sitä, miten henkilöstö arvioi töiden sujumista, omaa jaksamistaan ja johtamista. Henkilöstön kokemus töiden sujumisesta ei ole vielä sillä tasolla, mitä tavoittelemme, mutta vuodesta 2014 lähtien kehitys on ollut myönteistä. Nykytilanne ei ole hyvä, mutta asioihin on puututtu ja suunta on parempaan, sanoo vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen.

Lisää aikaa asiakkaille

Teknologiaa on otettu avuksi rutiinitöissä, jotta varsinaiseen asiakastyöhön jää enemmän aikaa. Syksyllä 2017 kotihoidon lähihoitajilla oli työvuoron aikana keskimäärin 9 asiakaskäyntiä ja käynnin kesto oli keskimäärin 24 minuuttia. Kotihoidon sairaanhoitajilla oli työvuoron aikana keskimäärin 8,2 asiakaskäyntiä ja käynnin kesto oli keskimäärin 25 minuuttia.

Suuri osa asiakkaista tyytyväisiä

Espoon kotihoidon asiakastyytyväisyys­kysely syksyltä 2017 kertoo, että 75 prosenttia asiakkaasta antaa kotihoidolle kouluarvosanan 8–10. Suurin osa asiakkaista arvioi, että palvelu vastaa heidän tarpeitaan ja että hoitajat suhtautuvat heihin lämpimästi ja kuuntelevat heitä. Suurin osa antoi hyvän arvosanan myös siitä, että hoitajat saapuvat sovitulla aikavälillä ja että käynneillä on varattu riittävästi aikaa.

Espoon kaupungilla ei ole tietoa julkisuudessa esitetystä tapauksesta, jossa asiakas olisi kuollut kotihoidon laiminlyönnin seurauksena vuonna 2017.

Lisätiedot: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme