Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kulttuurikeskuksen historiikki Kuunsillasta kulttuurikeskukseksi julkistetaan

Jaa

Espoon kaupunki viettää kaupungiksi tulon 50-vuotisjuhlaansa vuoden 2022 ajan. Historiansa ensimmäisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa 1.1.1972 päätettiin käynnistää Espoon kulttuurikeskuksen suunnittelu. Espoon kulttuurikeskuksen historiikki Kuunsillasta kulttuurikeskukseksi – Kulttuurielämää ja kohtaamisia Tapiolan sydämessä julkistetaan 24.3.2022 osana Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlallisuuksia.

Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Sakari Hallikainen
Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Sakari Hallikainen

Historiikki avaa Espoon kulttuurikeskuksen taivalta päätöksenteon vaiheista arkkitehtuurikilpailuun sekä suunnittelun etenemisestä talon avautumiseen saakka. Teoksessa syvennytään kauan odotetun kulttuurikeskuksen merkitykseen Espoossa talon 33-vuotisen toimintakauden aikana. Espoon kulttuurikeskuksen vaiheita esitellään arkisto- ja sanomalehtiaineistoa hyödyntäen sekä kulttuurikeskuksen toimintaan eri aikoina vaikuttaneita henkilöitä haastattelemalla.

Historiikin on kirjoittanut FM Fanny Reinikka, joka toimii tällä hetkellä väitöskirjatutkijana. Espoon kulttuurikeskuksen historiikki tarkastelee erityisesti talon rakentamiseen liittyvää päätöksentekoprosessia. Sen tuloksena syntyi ainutlaatuinen kulttuurin monitoimitila, josta tuli espoolaisen kulttuuritoiminnan maamerkki”, toteaa historiikin ohjausryhmän puheenjohtaja, Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho. Ohjausryhmän muut jäsenet olivat Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe, kulttuurin tulosyksikön projektipäällikkö, VTM Lea Rintala sekä Espoon kulttuurikeskuksen entinen johtava intendentti, FM Juha Vilja.

Espoon kulttuurikeskuksen on suunnitellut arkkitehti Arto Sipinen ja talo avattiin yleisölle vuonna 1989. Espoon kulttuurikeskus on yksi Tapiolan symboleista, ja historiikki valottaa vaiheita tämän merkittävän rakennuksen synnyn taustalla. Kuunsillasta kulttuurikeskukseksi kuvaa kulttuurikeskushankkeen käynnistämistä ja siihen liittyvää päätöksentekoa, vaiheittain rakentuvaa kulttuurielämää kaupungissa ja Espoon matkaa merkittäväksi kulttuurikaupungiksi.

Kuunsillasta kulttuurikeskukseksi on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi verkkojulkaisuna osoitteessa: https://www.espoo.fi/fi/espoon-kulttuurikeskus/espoon-kulttuurikeskuksen-historiikki. Teoksen painettua versiota suomen ja ruotsin kielellä toimitetaan Espoon eri kirjastoihin. Painetun version ja verkkojulkaisun lopussa on historiikin englanninkielinen tiivistelmä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Rinta-aho, toimialajohtaja
Espoon kaupunki, ohjausryhmän puheenjohtaja
harri.rinta-aho@espoo.fi
050 428 9440

FM Fanny Reinikka
fanny.reinikka@helsinki.fi
040 636 8196

Lea Rintala, projektipäällikkö
Espoon kaupunki, kulttuurin tulosyksikkö
lea.rintala@espoo.fi
046 877 1952

Kuvat

Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Sakari Hallikainen
Espoon kulttuurikeskus. Kuva: Sakari Hallikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme