Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2022 yhteishaussa

Jaa

Hakijamäärä Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin nousi viime vuodesta. Etenkin lukioiden urheilulinjoille oli hakijoita merkittävästi aikaisempaa enemmän. Ruotsinkielisen Mattlidens gymnasiumin hakijamäärä on edellisvuosien tavoin nousussa. Omniassa eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin oli tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 353. Viime vuonna hakijoita oli 2 260, joten hakijoiden määrä nousi 4,1 prosenttia edelliskevääseen verrattuna. Kasvu on pysynyt samana. Aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita oli 1,13 (vuonna 2021 vastaava luku oli 1,14).

Lukion aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Espoon lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin viime vuodesta reilulla sadalla (102). Kauniaisten suomenkielisen lukion aloituspaikat ovat säilyneet ennallaan. Aloituspaikkoja on lukuvuodelle 2022–2023 Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa 2079 ja Kauniaisissa 134.

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrässä tapahtui Espoon yhteislyseossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 167 nuorta. Lukumääräisesti eniten hakijoita oli Otaniemen lukioon (532). Urheilulinjoilla tapahtui tuntuvaa nousua edellisvuoteen nähden. Haukilahden lukion urheilulinjalla ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 39,0 prosenttia ja Leppävaaran lukion urheilulinjalla 27,5 prosenttia.

Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä aikaisintaan 16.6.2022. Vuonna 2021 matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,67.

Ruotsinkielisen Mattlidens gymnasiumin hakijamäärä edelleen nousussa

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, oli tänä keväänä 279 ensisijaista hakijaa (2021: 267), joista IB-linjalle haki 63.

Lukion yleislinjalla aloituspaikkoja on 200 (2021: 175) ja englanninkielisellä IB-linjalla 50 (2021: 50).

Omniaan 1323 ensisijaista hakijaa

Omniaan haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1323 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 7469 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3653.

Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja viestintätekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kuvallisen ilmaisun osaamisalalle, turvallisuusalan, elintarvikealan ja sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin haettiin eniten.

Omnian ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikki yhteishaussa valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin.

Tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) haki yhteishaussa 1008 opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 69.

Samaan aikaan yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin, joihin haki 739 hakijaa. Määrällisesti eniten hakijoita oli englanninkieliseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon eli 312 hakijaa. Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon.

Perusopetuksen jälkeisen yhteishaun tulokset julkaistaan 16.6.2022

Yhteishaun ja muiden kevään hakujen tulokset julkistetaan valtakunnallisen aikataulun mukaan aikaisintaan 16.6.2022.
Lukioiden valintatulokset julkaistaan osoitteessa https://www.espoo.fi/fi/lukioiden-valintatulokset

Omnian valintatulokset löydät osoitteessa www.omnia.fi/yhteishaku niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 30.6.2022.

Oppivelvollisuus perusopetuksen jälkeen

Syksyllä 2021 voimaan astuneen uuden oppivelvollisuuslain myötä oppivelvollisuus jatkuu 18 ikävuoteen saakka tai siihen asti, kunnes nuori on suorittanut toisen asteen koulutuksen.

Yhdeksäsluokkalaisten on hakeuduttava suorittamaan perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa oppivelvollisuutta esimerkiksi toiselle asteelle tutkintokoulutukseen tai nivelvaiheen tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen.  

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme