Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukioihin valittu uudet opiskelijat

Jaa

Espoossa ja Kauniaisissa lukiopaikkaan vaadittiin tänä vuonna vähintään lukuaineiden keskiarvo 7,75. Alin sisäänpääsykeskiarvo laski viime vuodesta, kun aloituspaikkoja lisättiin 94:lla.

Suomenkielisiin lukioihin valittiin 1789 opiskelijaa

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin tämän kevään yhteishaussa 1789 opiskelijaa. Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1661 ja Kauniaisissa 134.

Lukion aloituspaikkoja varattiin 62,5 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta ja ikäluokkaan laskettiin ensi kertaa myös lisäopetuksen ja lukioon valmistavan koulutuksen päättävien määrät. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan ylimääräisen päätöksen mukaan aloituspaikkojen kokonaismäärää nostettiin huhtikuussa vielä 40 paikalla, joten prosentuaalisesti aloituspaikkoja on lähes 64 prosentille ikäluokasta. Viime vuonna aloituspaikkoja oli 61,5 prosentille ikäluokasta.

Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, on tullut valituksi kyseiseen lukioon. Mikäli useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan tällöin opetusministeriön asetuksen mukaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo.

Espoon ja Kauniaisten lukioihin valittavan opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tai painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Alin hyväksytty keskiarvo, jolla pääsi espoolaiseen suomenkieliseen lukioon, oli tänä vuonna 7,75. Viime vuonna alin keskiarvo oli 7,83. Korkein lukiokohtainen alin sisäänpääsykeskiarvo 9,17 oli tänä vuonna sama Etelä-Tapiolan ja Tapiolan lukioissa.


Ruotsinkielisiin lukioihin vaadittava alin keskiarvo oli 7,50

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, valittiin 200 opiskelijaa (2017: 174), joista 50 englanninkieliselle IB-linjalle. Alin hyväksytty keskiarvo yleislinjalle oli 7,50 (8).

Kauniaisten ruotsinkieliseen lukioon, Gymnasiet Grankulla samskolaan valittiin 97 opiskelijaa (2017: 97). Alin hyväksytty keskiarvo oli 8,46 (8,08).


Omnia Koulutukseen valittiin yhteishaussa 1428 opiskelijaa

Omnia Koulutuksen ammatillisiin koulutuksiin hyväksyttiin yhteensä 1428 yhteishaussa hakenutta opiskelijaa. Omnian hakusijoille 1-5 tehtiin yhteensä 5804 hakua. Määrällisesti eniten valittiin opiskelijoita liiketoiminnan perustutkintoon (270 valittua opiskelijaa), sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (219) ja sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon (93).

Moni hakijoista oli kiinnostunut Omnian ammattilukiossa suoritettavasta kaksoistutkinnosta. Kiinnostuksen kaksoistutkinnon suorittamiseen voi ilmoittaa myös opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä. Myös urheilijan kaksoisura kiinnosti Omniaan yhteishaussa hakeneita. Urheilijan kaksoisuralle voi hakea myös opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.


Tulosten julkistaminen

Espoon ja Kauniaisten lukioihin valittujen nimet julkistetaan torstaina 14.6.2018. Lukioihin valittujen nimet julkaistaan lukioiden verkkosivuilla suomenkielisten lukioiden osalta osoitteessa espoo.fi/lukiovalinnat ja www.kauniaistenlukio.fi sekä ruotsinkielisten lukioiden osalta osoitteissa www.mattliden.fi ja www.ggs.fi , jos hakija on antanut siihen suostumuksensa yhteishaun hakulomakkeessa. Lisäksi nimet tulevat nähtäville lukioiden oviin.

Omnian ammatillisiin koulutuksiin valittujen nimet julkaistaan Omnian verkkosivuilla omnia.fi/yhteishaku2018.


Opiskelupaikan vastaanottaminen

Lukiopaikka

Opiskelupaikka on vastaanotettava 28.6.2018 mennessä. On suositeltavaa, että lukiopaikka otetaan vastaan 14.–15.6. käymällä siinä lukiossa, johon on tullut valituksi. Paikan vastaanottamisen yhteydessä saa lisätietoa alkavista opinnoista ja tulevista kurssivalinnoista. Tuo mukanasi peruskoulusta saamasi opiskelutietolomake täytettynä ja ota mukaan päättötodistuksesi.

Voit tulla käymään lukiossa, vaikka olisit ottanut lukiopaikan vastaan sähköisesti. Paikan päällä saat hyödyllistä tietoa opintojen aloittamista varten.


Ammatillisen koulutuksen paikka

Opiskelupaikka on vastaanotettava 28.6.2018 mennessä. Omniassa järjestetään opiskelupaikan vastaanottopäivät Leppävaaran ja Espoon keskuksen toimipisteissä 19.–20.6.2018.

Opiskelupaikan Omniassa voi ottaa vastaan myös sähköisesti linkin kautta, jonka opiskelija saa hakemuksessa ilmoittamaansa sähköpostiin tai tuomalla opiskelupaikan vahvistuslomakkeen ja kopiot koulutodistuksista InfoOmnian toimipisteisiin. Paikan vastaanottamisen yhteydessä saa lisätietoa alkavista opinnoista ja tulevista kurssivalinnoista. Tuo mukanasi peruskoulusta saamasi opiskelutietolomake täytettynä ja ota mukaan päättötodistuksesi. Omniaan tarvitaan lisäksi opiskelupaikan vahvistuslomake.


Kaikille peruskoulun päättäville nuorille tarjotaan jatkopaikka

Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia vastaavat yhdessä alueen koulutustakuun toteutumisesta. Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka.

Lisähaku lukioon alkaa aikaisintaan 15.6.2018. Lisähaussa ovat haettavana yhteishaussa täyttämättä jääneet lukiopaikat. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Ammatillisiin perustutkintoihin voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Jatkuvan haun kautta voivat hakea kaikenikäiset ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet hakijat. Lisätietoja jatkuvasta hausta omnia.fi/jatkuvahaku.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on 22.5.–24.7.2018 klo 15 osoitteessa www.opintopolku.fi. Tässä haussa nuori voi hakea Espoon ja Kirkkonummen kymppiluokille, Omniassa järjestettävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) sekä Leppävaaran lukiossa järjestettävään maahanmuuttajien lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA). Myös Omnian yhdeksän ammatillista nuorten työpajaa tarjoavat työkokeiluja 17–28-vuotiaille nuorille. Lisätietoja Omnian nuorten työpajoista omnia.fi/nuortentyopajat.

Lisätietoa hauista
www.espoo.fi/yhteishaunjalkeen
omnia.fi/jatkuvahaku
omnia.fi/hae-oppimaan/valmentava-koulutus


Mistä koulutukseen hakeutuva saa apua ja neuvontaa?

Oman koulun oppilaanohjaaja

Espoon Ohjaamotalo (espoo.fi/ohjaamotalo

• Tietoa ja apua opiskelumahdollisuuksista, työelämästä, työnhausta ja toimeentulosta, asumisesta, arjenhallinnasta ja hyvinvoinnista, vapaa-ajanmahdollisuuksista.

• Etsivä nuorisotyö sijaitsee ohjaamotalossa (espoo.fi/etsiva). Palvelunumero: 043 824 3453, etsivanuorisotyo@espoo.fi

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmnia (omnia.fi/hae-oppimaan/infoomnia)

• Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa opiskeluvaihtoehdoista, hakuajoista ja -tavoista sekä apua koulutuksiin hakeutumisessa info@omnia.fi tai puh. 09 2319 8360, omnia.fi/infoomnia.

Lisätietoja:

Espoon kaupunki, lukiolinjan päällikkö, Tapio Erma, puh. 09 816 52 05

Omnia Koulutus, rehtori Maija Aaltola, 050 384 9354

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme