Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon lukiot olivat jälleen suosittuja yhteishaussa 

Jaa

Espoon lukioihin haki yhteishaussa 2 001 ensisijaista hakijaa. Hakijamäärä nousi edellisvuodesta. Myös aloituspaikkoja varattiin tuntuvasti viime vuotta enemmän. Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille tarjotaan jatkopaikkaa.

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin on tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 001. Viime vuonna hakijoita oli 1 877, joten hakijoiden määrä nousi 6,6 %. Viime vuonna hakijamäärä nousi 2,3 %. Aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita on 1,12 (vuonna 2018 vastaava luku oli 1,13). 

Aloituspaikkamäärää nostettiin merkittävästi edellisvuodesta. Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1 782 ja Kauniaisissa 134. Lukion aloituspaikkoja varattiin viime vuoden tapaan lähes 64 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Edellisvuonna aloituspaikkoja oli Espoossa 1661 ja Kauniaisissa 134. 

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrissä tapahtui Kuninkaantien lukiossa, johon haki ensisijaisesti 344. Lukumääräisesti eniten hakijoita oli Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukioiden muodostamaan uuteen Otaniemen lukioon (519). 

Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä. Vuonna 2018 matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,75.  

Ruotsinkielisen Mattlidens gymnasiumin hakijamäärä nousi 

Espoon ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, oli 256 ensisijaista hakijaa (2018229). Lukion yleislinjan aloituspaikkoja oli 150 ja englanninkielisen IB-linjan 50.  

Omnian ammatillinen koulutus kiinnosti yhteishaussa 

Omnian ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1 425 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 6 140 hakua. Aloituspaikkoja yhteishaussa oli 1 583. Määrällisesti eniten hakijoita on liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. 

Eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin on media-alan ja kuvallisen ilmaisun, laboratorioalan, sähkö- ja automaatioalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoihin.   

Yhteishaun tulokset julkaistaan 13.6.2019 

Koulutukseen hyväksytyt saavat tiedon valinnoista aikaisintaan 13.6.2019. Lukioiden valintatulokset julkaistaan osoitteessa www.espoo.fi/lukiovalinnat  ja Omnian valintatulokset osoitteessa www.omnia.fi niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa. Saatu opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 27.6.2019.  

Kaikille nuorille tarjotaan jatkopaikka 

Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhteistyössä alueen koulutustakuun toteutumisesta.  Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka. Jos nuori jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, hänelle on tarjolla monia koulutusmahdollisuuksia. 

Lisähaut lukioiden täyttämättä jääneille koulutuspaikoille alkavat 14.6.2019 jälkeen. Täyttämättä jääneille ammatillisen koulutuksen koulutuspaikoille haetaan jatkuvan haun kautta. Lisätietoja saa osoitteista omnia.fi/jatkuvahaku tai opintopolku.fi. 

Lisäksi haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen järjestetään 21.5.–23.7.2019. Tällöin nuori voi hakea peruskoulun jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin (VALMA, kymppiluokat, vieraskielisten LUVA). 

Etsivän nuorisotyön ohjaajat palvelevat nuoria Espoon Ohjaamotalossa kesällä.  

www.espoo.fi/ohjaamotalo  

Neuvoa ja tietoa hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta 

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa opiskeluvaihtoehdoista, hakuajoista ja -tavoista sekä apua koulutuksiin hakeutumisessa myös läpi koko kesän. 
Palvelunumero: 09 2319 8360 
Sähköposti: info@omnia.fi 

InfoOmnian toimipisteet: 
Leppävaara: Upseerinkatu 1-3, Leppävaara (Avecin talo) 
Espoon keskus: Kirkkokatu 16 B, Espoon keskus 

Lisätietoa löytyy osoitteesta www.espoo.fi/yhteishaunjalkeen sekä osoitteista www.omnia.fi/yhteishaku2019 ja  www.opintopolku.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon suomenkielinen opetus tarjoaa lapsille ja nuorille korkeatasoiset, monipuoliset ja alueellisesti tasapuoliset kehittymis- ja koulutusmahdollisuudet. Toiminnan lähtökohtana on koulutuksellinen tasa-arvo, joka huomioi oppijan yksilölliset ominaisuudet. 

Espoossa on 76 suomenkielistä koulua ja 11 lukiota. Peruskouluissa on 28 000 oppilasta ja lukioissa 4 700 opiskelijaa.

Opetustoimen visio on: oppiva, luova, osaava ja vastuullinen espoolainen 2020. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme