Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon maksullisen pysäköinnin kokeilulle uusi aikalisä

Jaa

Espoon kaupungin tekninen lautakunta palautti maksullisen pysäköinnin kokeilun toistamiseen uudelleen valmisteltavaksi kokouksessaan 20.9.2017. Lautakunta katsoi, että asia voidaan tuoda uudelleen käsiteltäväksi sitten, kun voidaan varmistaa, että älykäs pysäköinti on toteutettavissa. Ratkaisu syntyi äänin 8-5. Osa lautakunnan jäsenistä olisi halunnut hylätä esittelijän ehdotuksen.

Esittelijä ehdotuksen mukaan maksullista pysäköintiä olisi kokeiltu Tapiolassa ja Leppävaarassa noin vuoden ajan.

Maksullisen pysäköinnin kokeilua käsiteltiin myös 31. toukokuuta, jolloin tekninen lautakunta palautti asian uuteen valmisteluun ensimmäisen kerran. Lautakunnan keväällä antaman linjauksen mukaisesti kokeilualueita vähennettiin ja rajattiin pienemmiksi sekä alennettiin korkeinta pysäköintimaksua kolmesta eurosta kahteen.

Ehdotus maksullisen pysäköinnin kokeilusta perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Päätöksen mukaan maksullista pysäköintiä voidaan kokeilla kahdella tai kolmella alueella Espoossa. Maksullisella pysäköinnillä tavoitellaan kadunvarsipaikkojen tehokasta käyttöä keskusta-alueilla, missä paikat on tarkoitettu ensisijaisesti lyhytaikaiseen asiointi- ja vieraspysäköintiin.

Espoon yleisillä alueilla ei tällä hetkellä ole lainkaan maksullista pysäköintiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, p. 050 3211755
Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, p. 050 3833209

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme