Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon museot ja näyttelytilat avautuvat rajatusti, kirjaston palvelut laajenevat – kesäkuussa luvassa pienimuotoisia ulkotapahtumia

Jaa

Kaupunginmuseon toimipisteet sekä Näyttelykeskus WeeGee avautuvat pienelle asiakasmäärälle 1.6. alkaen. Myös kirjaston palvelut laajenevat, kun kirjastotilat avataan enintään puolelle asiakasmäärästä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina 27.5.2021, että kirjastoja ja museoita avataan rajatusti 1.6.2021 alkaen.

Kirjastot

Kirjastotilatavataan enintään puolelle asiakasmäärästä 1.6.2021. Ryhmätoiminnan tilat ja lukusalit pysyvät suljettuina eikä omatoimikäyttöä avata. Istuinpaikat vähennetään niin, että turvavälit pystytään säilyttämään. Kirjastotiloissa tehdään myös muita järjestelyjä, joilla varmistetaan turvalliset etäisyydet esimerkiksi asiointikoneilla. Kirjastoissa seurataan asiakasmäärää ja tarvittaessa rajoitetaan sisäänpääsyä.

Museot ja näyttelyt

Museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat sekä muut näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle 1.6.2021 alkaen. Päätös koskee kaupunginmuseon toimipisteitä (KAMU, Pentala, Glims, Lagstad, Villa Rulludd) sekä Näyttelykeskus WeeGeetä. Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä. Salivalvojat seuraavat tilannetta ja ohjeistavat asiakkaita siten, että riittävä väljyys tiloissa varmistetaan. Mahdollisessa jonotuksessa huolehditaan etäisyyksistä.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 24.5. jatkaa päätöstä kaikkien sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä määräajaksi kuitenkin siten, että 1.6.2021 lähtien sisätiloissa voi oleskella enintään 10 henkilöä ja ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. 

Vaikka merkittävä osa yleisötilaisuuksista on edelleen peruttu, kesäkuussa järjestetään kuitenkin pienimuotoisia kulttuuritapahtumia ulkona säännösten mukaisesti. Tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot löytyvät kulttuuriespoo.fi-sivulta. Myös lasten ja nuorten kesäleirit ja kerhot toteutetaan rajoituksia ja suosituksia noudattaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | 043 825 5074

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme