Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon omakotitonttihakuun tulossa lähes 80 tonttia

Jaa

Espoon kaupunki suunnittelee järjestävänsä myös tänä syksynä asukkaille tarkoitetun omakotitonttihaun. Tällä kertaa hakuun on tulossa viime vuosia suurempi määrä tontteja – yhteensä 78. Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää tonttihausta ja sen ehdoista kokouksessaan 10. elokuuta.

Kuvassa pientaloja Espoon Kauklahdessa. Kuva: Marko Oikarinen
Kuvassa pientaloja Espoon Kauklahdessa. Kuva: Marko Oikarinen

Tonteista valtaosa sijaitsee kehittyvällä Kurttilan pientaloalueella Saunalahden palvelujen ja meren läheisyydessä. Kurttilasta tontteja on tulossa hakuun mukaan 51. Näistä suurin osa sijaitsee merellisessä Kallvikissa. Kurttilaan on suunnitteilla runsaasti uudisrakentamista, ja alueen katuja rakennetaan parhaillaan.

Tonteista 23 löytyy luonnonläheiseltä Henttaan alueelta, Suurpellon palveluiden vierestä. Haettaviin tontteihin lukeutuu lisäksi kolme tonttia suositulta Lintuvaaran alueelta sekä yksi tontti Pohjois-Espoon Perusmäen uudelta asuinalueelta.

Tontin voi vuokrata tai ostaa

Tontit ovat kooltaan noin 485–1 250 neliömetriä, ja rakennusoikeutta niillä on noin 120–260 kerrosneliömetriä. Jaostolle esitetään, että hakijalla on mahdollisuus valita, vuokraako tontin vai ostaako sen omakseen. Vuonna 2019 noin kolmasosa kaupungin omakotitontin saaneista tarttui ostomahdollisuuteen. Tällöin haussa mukana oli 54 tonttia.

Tonttihaun tarkasta ajankohdasta viestitään elokuun aikana Espoon kaupungin verkkosivuilla. Tonttihaku perustuu arvontaan, jossa etusijalla ovat espoolaiset hakijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa pientaloja Espoon Kauklahdessa. Kuva: Marko Oikarinen
Kuvassa pientaloja Espoon Kauklahdessa. Kuva: Marko Oikarinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme