Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 22.5.2019

Jaa

Lautakunta päätti kokouksessa mm. siitä, että Leppävaaran lukion opetus järjestetään 1.1.2020 alkaen Karaportti 2:ssa sijaitsevissa tiloissa, kunnes Leppävaaran lukiolle voidaan järjestää pysyvät tilat.

4 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus päättää varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen muutoksista liitteenmukaisesti. Ne tulevat voimaan 1.8.2019. Viisivuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin kokeiluun liittyvät asiakasmaksujen perusteet ovat voimassa ajalla 1.8.2019 – 31.7.2020.

7 Leppävaaran lukion opetuksen järjestäminen 1.8.2019 lukien

Leppävaaran lukion nykyinen rakennus on huonossa kunnossa ja sen käytöstä on päätetty luopua lukuvuoden 2018-2019 jälkeen.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että Leppävaaran lukion opetus järjestetään 1.1.2020 alkaen Karaportti 2:ssa sijaitsevissa tiloissa, kunnes Leppävaaran lukiolle voidaan järjestää pysyvät tilat. Lisäksi lautakunta päätti, että Leppävaaran lukio toimii ennen Karaportti 2:n tilojen valmistumista nykyisissä tiloissaan osoitteessa Veräjäpellonkatu 10.

Lautakunta toivoo, että Leppävaaran lukion uudet pysyvät tilat lisätään investointiohjelman toteutumaan mahdollisimman pian, huomattavasti suunniteltua aiemmin.

9 Sepon koulua koskeva oikaisuvaatimus opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksestä 24.4.2019

Kouluihin perustettavien opetusryhmien ja ikäluokkien koko vaihtelevat vuosittain. Opetusryhmien muodostamisessa pyritään siihen, että ryhmät ovat tilojen riittävyyden ja opetuksen asianmukaisen järjestämisen näkökulmasta mielekkään kokoisia sekä taloudellisesti muodostettuja.

Lautakunta päätti, että Sepon kouluun perustetaan kolmas ensimmäinen luokka ja pyysi tilapalveluilta ja sivistystoimelta pikaista selvitystä, kuinka luokan tarvitsema tila voidaan järjestää.

Sivistystoimi selvittää, miten oppilaspaikat Sepon koulussa jaetaan. Asiasta tiedotetaan niitä huoltajia, joita asia koskee noin viikon kuluessa.

12 Valtuustoaloite vammaistietoisuuden lisäämisestä espoolaisessa perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa (jätetty pöydälle 24.4.2019)

Lautakunta päätti palauttaa asian takaisin valmisteluun siten, että lautakunnan kommentit ja kysymykset huomioidaan sen valmistelussa. Lautakunta myös edellyttää, että Espoon vammaisneuvostolta pyydetään lausunto aloitteeseen ja lausunto huomioidaan valmistelussa.

Lisäksi lautakunta hyväksyi seuraavat valtuustoaloitteet

  • Lausunto valtuustoaloitteeseen vuorohoidon tarjoamisesta pienille koululaisille (jätetty pöydälle 20.3.2019 ja 24.4.2019)
  • Lausunto valtuustoaloitteeseen Lapsivaikutusten arviointi Espoon kaupungin päätöksentekoon (Kh/Kv) (jätetty pöydälle 24.4.2019)
  • Lausunto valtuustoaloitteeseen lapsille, nuorille ja vanhemmille tukea some-turvallisuuden vahvistamiseksi (jätetty pöydälle 20.3.2019)
  • Lausunto valtuustoaloitteeseen liha- ja maitotaloustuotteiden kulutuksen puolittamisesta kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tervetuloa Syystreffeille 25.9.201920.9.2019 08:39:21 EESTKutsu

Tervetuloa Syystreffeille, missä Espoon ja sen lähikuntien yrittäjät, yritykset, kehittäjät ja osaajat kohtaavat. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja meitä kaikkia koskettavasta kansainvälisyydestä ja kuinka yritykset voivat hyötyä Business Espoon palveluista, verkostoista ja yhteistyöhankkeista. Asiantuntijapaneelissa Business Espoon vaikuttajat keskustelevat kansainvälistymiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista: investointien houkuttelusta, Espoon ja Omnian kansainvälistymispalveluista sekä maahanmuutosta. Tarjolla myös sadonkorjuuhenkinen buffet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme