Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä

Jaa

Tiedote lautakunnan kokouksesta 21.3.2018.

Ylimääräinen kokous

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti järjestää ylimääräisen lautakunnan kokouksen 9.4.2018.

Suomenkielisen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen tilankäyttösuunnitelma vuosille 2018-2027 (osittain palautettu 14.2.2018, pöydälle 6.3.2018)

Lautakunta painottaa ja edellyttää, että korjauksiin liittyvien väistöjen ja muiden järjestelyjen osalta valmistelua tehdään avoimesti ja asukkaita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kuullen. Lapsivaikutukset arvioidaan ja erityisesti alakoululaisten turvalliset kulkuyhteydet huomioidaan suunnitelluissa korjauksissa.

Päättäessään koulutilahankkeiden nopeuttamisesta, lautakunta pitää tärkeänä, että päiväkotihankkeet eivät tämän vuoksi lykkäänny.

Lautakunta esittää  seuraavat muutokset tilankäyttösuunnitelmaan:

1) Espoon yhteislyseon lukio
Lautakunta esittää ensisijaisesti lisätilaa nykyisten tilojen yhteyteen siten, että lukiolla on yhdet yhtenäiset tilat Kauklahdessa. Toissijaisena tilaratkaisuna Kilon/Keran tiloja Kutojantie 2:ssa.

2) Koulumäen koulu
Lautakunta ei pidä tässä vaiheessa tarkoituksenmukaisena Koulumäen koulun toiminnan siirtämistä muualle.

3) Hösmärinpuiston koulu
Lautakunta ei tässä vaiheessa pidä tarkoituksenmukaisena Hösmärinpuiston koulun toiminnan lakkauttamista. Varhaiskasvatuksen tilantarve tulee järjestää muulla tavoin kyseisellä alueella.

4) Viherlaakson koulun ja Viherkallion koulun yhdistäminen yhtenäiskouluksi vaatii onnistuakseen, yhtenäiskoulua muodostettaessa, virka-apulaisrehtorin viran perustamista. Lautakunta päättää, että näin toimitaan myös Viherlaakson koulun kohdalla.

5) Lintumetsän koulu kasvaa yhtenäiseksi peruskouluksi tai sitä jatketaan yläkoulukäytössä. Asiasta päätetään erikseen vuonna 2020 alueen pidempiaikaisten koulupaikkatarpeiden pohjalta.

6) Kuitinmäen koulun rakennukseen 1 (entinen Tähtiniityn koulu) on tilankäyttösuunnitelmassa merkitty peruskorjaus vuodelle 2022-2024. Lautakunta esittää, että peruskorjausvaihtoehdon rinnalle valmistellaan uusi, toteuttamiskelpoinen vaihtoehtoinen ratkaisu siten, että Kuitinmäen koulun rakennuksen 2 viereen/yhteyteen rakennettaisiin uudisrakennus.

7) Saadun selvityksen mukaan Leppävaaran lukion kuntokartoitus valmistuu huhtikuun aikana ja lukion tilaratkaisuksi on käynnissä kolmen eri tilavaihtoehdon selvitys Leppävaaran urheilupuiston lähistöllä. Lautakunta päättää Leppävaaran lukion tiloista, kun kartoitus ja selvitys valmistuvat.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistus 1.8.2018 alkaen (kh-asia)

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut on sidottu indeksiin varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain 16 §:n perusteella. Indeksitarkistukset tehdään kahden vuoden välein. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut 8.12.2017 ilmoituksen varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistuksista. Indeksitarkistusten mukaiset uudet varhaiskasvatusmaksut tulevat voimaan 1.8.2018.

Nykyinen korkein kuukausimaksu perheen nuorimmasta varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta on 290 euroa. Indeksitarkastuksen jälkeen korkein perittävä maksu alenee 289 euroon. Saman perheen toiseksi nuorimman varhaiskasvatuksessa olevan lapsen nykyinen maksu ei muutu indeksitarkastuksen yhteydessä. Toiseksi nuorimman kuukausimaksu on edelleen 50 prosenttia perheen nuorimman varhaiskasvatuksessa olevan lapsen maksusta, eli enintään 145 euroa kuukaudessa.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja muutetaan indeksitarkistusten vuoksi 1.8.2018 alkaen liitteen mukaisesti.

Koulutilojen ja varhaiskasvatuksen tilojen kuntalaiskäytön yleisten periaatteiden sekä käyttökorvauksien hyväksyminen 1.8.2018 alkaen

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Lautakunta edellyttää, että varmistetaan, että tilojen kuntalaiskäytön yleiset periaatteet täyttävät mm. kaikki yhdenvertaisuus- sekä muun lainsäädännön vaatimukset. Lautakunta haluaa edistää tilojen kuntalaiskäyttöä ja pitää tärkeänä, että vapaaehtoistoimijoiden tilakustannukset eivät kohoa ja siten estä ja vaikeuta vapaaehtoistoimintaa.

Perkkaanpuiston väliaikaisen päiväkodin alustava tarveselvitys 

Lautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että päiväkodille tulee etsiä tilat tai sopiva tontti Perkkaan alueelta. Perusteluina väistön mahdollinen pitkäaikaisuus, esitetyn sijainnin kaukaisuus ja Perkkaan alueen sosioekonominen rakenne. Lisäksi alueella rakennetaan paljon ja päiväkotipaikkojen tarve tulee vain kasvamaan. Tulee myös pohtia mahdollisuutta aikaistaa Perkkaan koulun rakentamista, jolloin päiväkoti voisi hyödyntää väistössä Perkkaanpuiston koulun tiloja.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan lausunto Kivimiehen koulun ja Kivimiehen päiväkodin hankesuunnitelmasta 

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi ylimääräiseen lautakunnan kokoukseen 9.4.2018 Kivimiehentien tilaratkaisun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Lauslahti, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 050 512 2380
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo mukana Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamisessa Brysselissä 20.-21.3.201921.3.2019 12:06:16 EETTiedote

Espoo osallistuu pienellä delegaatiolla Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamiseen Brysselissä. Tapahtuma kokoaa eurooppalaisten suurten ja keskisuurten kaupunkien johtoa yhteen julkistamaan kaupunginjohtajien agendaa (City leaders’ Agenda for Europe) eurooppalaiseen päätöksentekoon ja tulevaisuuden johtamiseen. Kaupunkien rooli on keskeinen Euroopan tulevaisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme