Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon pyöräilyverkosto täydentyy Nupurintien parannuksen myötä

Jaa

Tekninen lautakunta esittää Nupurintien parantamista Karhunniityntien kohdalta, väliltä Brobackantie – Kolmirannantie. Tarkoituksena on rakentaa kevyen liikenteen väylä kyseiselle kohdalle. Tiesuunnitelmassa esitetään myös kiertoliittymän ja alikulun rakentamista Karhuniityntien liittymään uuden koulukeskuksen liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä Espoon kaupungin ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa.

Parannukset edistävät liikenneturvallisuutta ja lisäävät kevyen liikenteen sujuvuutta. Samalla Espoon pyöräilyverkosto täydentyy ja laajenee parannusten myötä. Toimenpiteet eivät lisää maantien liikennemäärää, joten päästömäärät eivät lisäänny hankkeen vaikutuksesta. Maantie pysyy nykyisellä paikallaan ja suunniteltavat parannukset kohdistuvat valtion nykyiselle tai hankkeen toteutuessa sen lunastamalle tiealueelle.

Nupurintien parantamista koskevassa tiesuunnitelmassa on otettu huomioon hankkeen ympäristövaikutukset ja pyritty etukäteen selvittämään ja lieventämään haitallisten ympäristövaikutusten syntymistä. Suunnitelman vaikutukset lähivesistöihin ovat lähinnä työnaikaisia. Rakentamisen aikaista kuormitusta on tarkoitus vähentää tekemällä vesistökuormitusta aiheuttavia töitä kuivaan aikaan. Kiertoliittymän rakentamisen vaikutuksia Karhusuonpuroon pyritään minimoimaan hyödyntämällä muun muassa hulevesiallasta kiintoaineksen laskeuttamiseksi jo rakennusaikana.

Kevyen liikenteen väylän osalta tiesuunnitelmassa esitetään kustannusten jakamista puoliksi valtion ja kaupungin kesken. Kevyen liikenteen väylän kunnossapito jäisi alustavasti ELY-keskukselle. Espoon kaupunki on varautunut Karhuniityntien liittymän osalta rakentamisen alkamiseen vuoden 2019 aikana. Kevyen liikenteen väylän osalta toteuttamisajankohdasta ei ole vielä sovittu kaupungin ja valtion kesken. Koska kysymys on valtion maantiestä, tiesuunnitelman hyväksyy Liikennevirasto. Rakentamisaikataulu riippuu valtion rahoituksen saamisesta.

Tiesuunnitelma on ollut yleisesti nähtävillä 19.4.−18.5.2018. Tiesuunnitelmasta jätettiin kolme muistutusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, p. 050 3211755
kaupungininsinööri Harri Tanska, p. 050 3833209

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme